1 000 namn på protestlista mot byggplaner i Läjet

Lämnades över till kommunalrådet Ann-Charlotte Stenkil (M) på tisdagen.

Publicerad Senast uppdaterad

Träslövsläge. Kommunen har planer på stora byggprojekt i delar av Träslövsläge. Den nya detaljplanen innebär att området närmast Tångvägen ska få en stadslik miljö med hus för bostäder och butiker, lekplats, park och torg.

Bland invånarna har missnöjet vuxit i takt med att omfattningen av byggplanerna har blivit mer allmänt kända. För höga hus och fel stil för området, råder en del av kritiken, vilket Varbergs Tidning tidigare har skrivit om.

Vid 13-tiden på tisdagen lämnades en protestlista med cirka 1 000 namnunderskrifter över till kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

– Vi tycker inte att man har tagit hänsyn till befintlig bebyggelse, även om man säger att man har gjort det. Det blir så tätt och alldeles för högt, för växtligheten och närboende blir det en massa skugga. Många känner sig lurade. Säger man två-fyra våningar förväntar man sig inte byggnader från 13,5 meter upp till 20 meters höjd. Det finns säkert några som tycker att det här är bra, men det är inte många som jag har träffat på, säger Annika Scheller, en av dem som skrivit på listan och berörd som nära granne.

Läjesbon Calle Karlsson tycker att det borde ha funnits en större tydlighet från kommunen om vikten av att synpunkter måste komma in i ett tidigt skede.

– Den uppfattningen vi fick till oss i början var att det bara att det var ett förslag och inte det riktiga förslaget, därmed inget vi skulle bry oss så mycket om.

– Det är det ju inte heller så till vida att man tar in alla synpunkter som kommer in och vissa ändringar görs också. Vi tycker nog att vi har en öppen process, kontrar Ann-Charlotte Stenkil.

– Processen är öppen, men jag som vanlig invånare vet inte om detta, säger Calle Karlsson.

I nuläget pågår omarbetning av detaljplaneförslaget utifrån de synpunkter som kom in under samrådsperioden. Nästa steg är att byggnadsnämnden ska besluta om att ställa ut det omarbetade planförslaget på granskning.

Powered by Labrador CMS