Joakim Persson presenterade under tisdagen två nya spelare i Varbergs Bois: Leo Frigell Jansson och Adnan Maric.
Joakim Persson presenterade under tisdagen två nya spelare i Varbergs Bois: Leo Frigell Jansson och Adnan Maric.

En hungrig och ett ”svin” värvas till Bois

Adnan Maric, 25, och Leo Frigell Jansson, 19. Där har ni killarna som presenterades av Varbergs Bois under tisdagen.

Publicerad

Fotboll. Varbergs Bois jakt efter spelare fortsätter. Det är Modou Barrows gamle klubbkamrat från Swansea Adnan Maric som hittat till de grönsvarta. Maric kommer senast från Jönköpings Södra.

Den andre är mittbacken Leo Frigell Jansson med moderklubb Helsingborgs IF.


Maric är ursprungligen från Gunnilse IS. Som 16-åring kom han till Gais men upptäcktes som tonåring av walesiska Swansea.

Häcken lockade hem forwarden 2020 men Maric inte plats i konkurrensen. Det blev istället ett år i Gais när laget trillade Superettan '21. I år spelade han i Jönköpings Södra.

Maric har varit med om mycket som spelare. Han har nosat på utländskt proffsklimat och varit med om en del i storfotbollens skugga.

Hur är det med hungern?

– Jag har inte ätit på väldigt länge, skrattar Adnan och fortsätter:

– Jag är supersugen bara på att starta. Det här ska bli ett fint kapitel i min karriär. Åren i Swansea minns han med glädje även om det aldrig blev matcher i Premier League.

Vad lärde du dig?

– Det var mycket jag fick lära mig. Det fysiska spelet, det tekniska. Fick ta lärdom av många duktiga spelare. Det var fem fantastiska år. Jag spelade med halva walesiska landslaget. Hoppas att jag vuxit som spelare och människa. Nu är jag tillbaka på den stora scenen och jag ska göra allt jag kan.

Adnan Maric var klubbkamrat med den förra boisaren Modou Barrow (i Bois 2013) som såldes till Östersund och gick vidare utomlands.

– Jajamän. En väldigt nära vän. Vi har kontakten än idag.

Du har ju varit lite överallt.

Var har du ditt klubbhjärta?

– Tuff fråga, men vi säger att jag gillar färgerna grönt och svart.

Klubbkarriären har gått så här: Gunnilse IS (-2013), Gais (2013-14), Swansea (2014-2019), Häcken (2020), Gais (2020-21), Jönköpings Södra (2022).


Leo Frigell Jansson är en ung mittback som härstammar från Helsingborgs IF. Ett ännu oprövat kort. Pappa Ulrik Jansson spelade tio år i HIF och gjorde en handfull A-landskamper.

– Jag är kvick i en-mot-en-situationerna defensivt. Det är bara positivt att ha en farsa som har varit med på resan. Han hjälper mig med tips och råd.

Vilket är det bästa råd han har gett dig?

– Att gå hit!

Med tanke på att Bois hade en del krångel med att hitta en stabil och återkommande backlinje, så är värvningen förståelig.


Joakim Persson har mer att säga kring Leo som spelare:

– Han kan var ett riktigt svin på plan. Det är en tuffing. Jag har full respekt kring att han är född ’03 och att det kan ta lite tid. Han skulle även kunna hantera en defensiv mittfältsroll och kunna ta en wingback om det skulle behövas.

Persson tittade på Adnan Maric för några år sedan.

– Vi insåg att vi inte var riktigt med i matchen den gången.

Häcken lockade. Nu är Maric ett av alternativen som forward.

– Han har ännu inte fått det riktigt genombrottet. Han ska bli en bra genombrottskraft.

Bois och Joakim Persson har inte handlat klart.

Vad saknar du?

– Vi kommer framför allt att titta på en forward till. Annars är vi rätt så klara. Den spelaren är just nu semester utomlands.

Powered by Labrador CMS