Warberg innebandy och Aldrig ensam inleder samarbete

Den ideella organisationen Aldrig ensam ska hjälpa Warberg innebandy med att förebygga psykisk ohälsa bland klubbens medlemmar.

Publicerad Senast uppdaterad

Innebandy. Som ett första led i arbetet med att förebygga psykisk ohälsa hos barn och unga har nu Warberg innebandy startat ett samarbete med den ideella organisationen Aldrig ensam, efter att de i början av september meddelade att en utveckling inom detta område skulle starta.

– Som vi tidigare har kommunicerat så kommer vi på olika sätt arbeta med att förebygga psykisk ohälsa hos de barn och unga som finns i vår verksamhet. Därför känns det jättebra att inleda ett djupare samarbete med en organisation som Aldrig Ensam, säger klubbchef Emil Risberg till Warbergs hemsida.

Elitspelarna agerar faddrar

Under säsongen kommer samarbetet att framförallt bestå av utbildning av föreningens ledare samt elitspelare inom ramen för föreningens fadderverksamhet, där elitspelarna agerar faddrar och förebilder i ungdomslagen.

– Fadderverksamheten kommer den här säsongen att ha fokus på de här frågorna snarare än hur man skjuter hårdast eller på bästa sätt räddar bollen. Där är våra elitspelare jätteviktiga förebilder, säger Risberg.

Okej att säga att jag inte mår bra

En utvärdering efter säsongen kommer att ske, där klubben vill kunna mäta om det blir någon skillnad i medlemmarnas mående och om insatserna kommer göra skillnad.

– Sedan är det ett långsiktigt arbete att skapa en kultur där det är okej att säga att jag inte mår bra. Men det är just den tillåtande miljön som vi behöver hjälpas åt att skapa, säger Risberg.

Powered by Labrador CMS