Joakim Persson redo för hemmapremiär.
Joakim Persson redo för hemmapremiär.

Påskens primära prövning på Påskbergsvallen

På annandagen kommer Elfsborg till hemmapremiären på Vallen. Bois tvingas till ändringar i försvaret.

Fotboll. Påskdagen har passerat lunch. Den allra första bekantskapen med gräsmattan har tagits.

Gräset ser fantastiskt ut.

– Den ser nog bättre ut än den är. Den är lite hoppig och studsig. Det går långsamt om man inte trycker till bollen. Det kan nog bli en hel del kamp om den, säger tränare Joakim Persson..

Under påskaftonen tränade Bois på Vallens B-plan.

– Den studsade mer på skenbenen, så det var kanske inte jättebra för självförtroendet.

Unden påskdagen var passen delade, först på B-plan - sedan kom släppet på A-plan.

Nye mittbacken Niklas Dahlström kommer inte att kunna spela i morgon. Han var duktig i premiären (2–2) mot Mjällby. Under lördagspasset kom en situation som kostar honom spel mot Elfsborg.

– Nu har vi bestämt att jag inte spelar i morgon. Jag skulle slå en långboll och det smällde till i ljumsken. Vi vill inte riskera någonting, men det är svårt mentalt för mig. Man vill ju spela. Dahlström har försökt undvika situationerna när skadan känns.

– När jag kom till träningen i morse kändes det bra. När jag blev varm kändes det också bra. Jag har all kraft och styrka kvar i benet, men det är i reaktionsmomenten då man måste trycka ifrån. Då kan det nypa till. Det är det beslutet grundar sig på, och att det kan förvärras.

Joakim Persson:

– Enda smolket är väl Dahlström. Vi tar inga risker med honom. (Hampus) Zackrisson är reda att ta sig an den rollen.

Vad förväntat du dig i morgon?

– Att vi tar tag i taktpinnen och styr spelet på hemmaplan. Vi ska ha rätt attityd och inställning, ger oss själva möjligheten genom att skapa minst lika många målchanser som Elfsborg. Sen vet vi att det är ett helt annat motstånd än det vi öppnade med i första omgången (2–2 borta mot Mjällby). Då var det hackigt med 24 fasta situationer emot oss. Vi kunde ha släppt in fyra, fem bollar om vi ska vara ärliga. Men vi visade att vi kan vara laget som för matcherna och kommer till avslut. Vi måste spetsa till oss i defensiven. Vi var röriga i egen box.

Det fanns positiva delar som måste stärka gruppen. Två debutanter fick göra mål. Bois ommöblering förvirrade Mjällby sista halvtimman.

– Det tackar man inte nej till att forwards gör mål. Samtidigt är det viktigt att andra kliver fram och gör poäng. Vi har Victor Karlsson Alfonsi och en Tranberg som skulle kunna bidra med en hel del poäng.

Maxime Sainte och Filipe Sissé fanns med på träningen men får inte belastas och tacklas. Två, tre veckor väntar innan de förhoppningsvis är klara för spel.

Jon Birkfeldt och Oliver Stanisic är inte heller uttagningsbara.

– Jag tycker ändå att vi har en bra startelva. Det ser positivt ut. Jag räknar med att Elfsborg blir ett topp fe,, topp sex-lag, säger Persson.

Sista träningen gav en vink om att David Olsson får stå i målet. Han fanns med på plan när övningarna avslutades med finslipande av detaljer.Powered by Labrador CMS