Nya namn i Varbergs Bois: David Olsson och Candido Carvalho Vilela Pussick – nya namn att lära sig stava till.
Nya namn i Varbergs Bois: David Olsson och Candido Carvalho Vilela Pussick – nya namn att lära sig stava till.

Ny målvaktsfejd att vänta – elfsborgare till Bois

Varbergs Bois presenterade under torsdagen två nytillskott.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Varbergs Bois presentationer av nyförvärv fortsätter. Under torsdagen visades två nya spelare upp inför kommande säsong.

En av de nya är David Olsson, 25, målvakt som i år spelade med Lindome Gif i Ettan Södra. Han har ett ursprung i IF Elfsborg.

Cándido Carvalho Vilela Pussick – eller kort och gott kallad Junior – kommer från samma källa som Filipe Sisse som landade hos Bois i somras. Junior är född i Guinea-Bissau. Senast spelade han Talavera de la Reina i spanska andradivisionen.

– Han har spelat med Sisse, individuellt skicklig. Väldigt duktig på att utmana sin motståndare och komma till egna avslut eller sätta upp andra spelare. Det har vi letat efter. Det bör kunna straffa många lagen med den farten och tekniken.

David har redan spelat en match i Bois. Under försäsongen 2019 spelade han för Bois i en provmatch.Efter det har han skaffat sig rutin efter utlåningarna från Elfsborg till Lindome de två senaste säsongerna samt Oddevold (2019) och Örgryte (2020).
Joakim Persson, tränare i Bois:

– Han är fortfarande i fasen där han kan ta rätt stora steg och utvecklas ytterligare. Han känner Freddan (Andersson sen tidigare i Örgryte, årets mest anlitade målvakt i Bois). Han vet vilken tå han ska trampa på för att ta sig förbi.

Är det här vad ni behöver, eller letar ni fler fler?

– I offensiva positioner letar vi efter spets med tanke på att vi gjorde 31 mål säsongen som gick, säger Persson.

Powered by Labrador CMS