Fyra matcher återstår av Allsvenskan. På onsdag väntar Elfsborg på hemmaplan för Bois.
Fyra matcher återstår av Allsvenskan. På onsdag väntar Elfsborg på hemmaplan för Bois.

Bois tar emot Elfsborg på hemmaplan – "En utmaning"

Fyra dagar efter en stark seger mot Helsingborg på Olympia är det dags för Varbergs Bois att ta sig an Elfsborg på hemmaplan.

Publicerad

Fotboll. Med 28 poäng efter 26 omgångar är man nära säsongsmålet på 30 poäng som manager Persson har sagt ska räcka till att hålla sig kvar i fotbollens finrum, Allsvenskan. Med fem poäng ned till Degerfors på kvalplats och två poäng upp till säkrare mark där Norrköping och Sirius ligger, kan det dock eventuellt behövas fler än så för att vara riktigt säker på allsvenskt spel även nästa år.

Elfsborg ett av seriens mest målfarliga lag

Motståndarna Elfsborg har tre vinster, en oavgjord och en förlust som facit på de fem senaste matcherna. Med 46 gjorda mål är boråsarna ett av seriens mest målfarliga lag och Varberg behöver se upp med snabba omställningar och skarpt passningsspel. Det tidigare mötet i år var Elfsborgsdominansen total efter att Bois tog ledningen i matchen och matchen slutade 4-1 till boråsarna.

– Elfsborg hemma blir en utmaning på sättet de spelar fotboll och det kommer inte bli en massa passningar på egen planhalva så vårt försvarsspel kommer få en helt annan utmaning än de senaste matcherna med fart, direkt spel och löp bakom oss, säger Jocke Persson till Bois hemsida.

Fredrik Andersson är tillbaka i målet mot Elfsborg.
Fredrik Andersson är tillbaka i målet mot Elfsborg.

Birkfeldt och Le Roux avstängda

Till matchen är även Fredrik Andersson tillbaka i målet, efter att 43-årige Stojan Lukic gjorde comeback och vaktade stolparna på Olympia. Den rutinerade keepern såg länge ut att hålla nollan, men fick släppa en boll bakom sig i slutminuterna när Helsingborg reducerade till 1-3. I övrigt saknas Jon Birkfeldt och Luke Le Roux efter avstängningar och frågetecken finns gällande Oliver Alfonsi som skadade sig på tisdagens träning, som HN har rapporterat om. Glädjande är att Hampus Zackrisson är tillbaka efter knäskadan som han ådrog sig just mot Elfsborg tidigare i år.

Vi har saker och ting i egna händer

– Vi kommer från en match mot HIF borta som ger självförtroende inför de sista fyra matcherna och alla spelare är mer eller mindre friska inför avslutningen. Vi har saker och ting i egna händer och lite bonuspoäng neråt så ännu viktigare att göra jobbet själva och inte hoppas på att andra lag förlorar, säger Persson.

Powered by Labrador CMS