En ny lång mittback anländer till Bois – direkt från Hammarby TFF.
En ny lång mittback anländer till Bois – direkt från Hammarby TFF.

Rönnberg – det nya tillskottet i Varbergs Bois

En vänsterfotad 193 cm lång mittback från Stockholm. Där har ni Varbergs Bois nye tillskott.

Publicerad

Fotboll. Under torsdagen presenterade Varbergs Bois en ny mittback. Vilmer Rönnberg kommer ursprungligen från Enskede IK men värvades till Hammarbys U17 sommaren 2019. Nu är han boisare. Under året har Vilmer spelat för Hammarby TFF (farmarklubben i Ettan Norra).

Berätta mer om dig sjäv!

– Vilmer Rönnberg, bott i Stockholm i hela mitt liv och spelat i Enskede sedan jag var sex år. Det senaste året har jag spelat i HTFF.

Det innebär att du spelade ihop med Montader Madjed i år, spelaren som i somras lämnade Bois för just HTFF. Vad sa han om Varbergs Bois?

– Han snackade bara gott om Varberg. Om tränaren Joakim Persson, spelarna, ledarna allt omkring. Jätteprofessionellt, allting. Tydligt spelsätt. Bra träningar. Allt gott om klubben.

Det har knystats om övergången länge. Rönnberg och Bois har dock legat lågt länge trots att första kontakten togs via spelaragenten under sommaren. Rönnberg heter en annan Hammarbyprofil med Micke som tilltalsnamn. De är ingen släkting – så vet ni det. Vilmer har spelat mittback de senaste åren. Å andra sidan har han använts i andra roller också.

– Med det är som mittback jag känner mig mest bekväm. I Enskede spelade jag i mer offensiva positioner. Jag är ganska bolltrygg och har bra teknik skulle jag säga. Jag har utvecklat ett nytt spel, var jag ska stå.

Vilmer Rönnberg anlände till Varberg under vinterns mörkaste dygn, i tisdags, sen eftermiddag.

– Det var ganska mörkt ute, så jag hann inte se så mycket.

Det var inte så att du tänka ”var fan har jag hamnat”?

– Nej, skrattar Vilmer. Vi tittade runt efter restauranger. När jag tittar ut nu ser det fint ut, säger han och tittar ut mot växthusen vid Påskbergsvallen.

Det blir omställning att byta Stockholm mot Varberg kan man anta?

– Jag har åkt runt och varit i mindre städer också, har släktingar i Skåne. Jag gillar det. Att bo i en småstad ska inte vara några problem.

Tanken är att flickvännen flyttar med och börjar studera till sjuksköterska.

Powered by Labrador CMS