Persson pekar ut var målet ligger. På torsdag kommer Malmö FF till Vallen.
Persson pekar ut var målet ligger. På torsdag kommer Malmö FF till Vallen.

Persson om skadeläget i Bois inför Malmö FF

Varbergs Bois väntar på första segern i Allsvenskan. Under torsdagen kommer Malmö FF. Ett bra läge?

Fotboll. Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois hugger direkt på ”bra läge”.

– För vem? Det är nog bara du som tycker det…

Oavsett vad som tycks eller kastas fram för att starta en diskussion: Det finns inga direkta vinstkrav på Varbergs Bois inför mötet med Sveriges bästa fotbollslag. Malmö FF är bra nu.

– Vi får se vad dom är. Kalmar var också bra – sa dom. Det (vi gjorde) var det bästa vi sett ett svenskt lag göra i försvarsspel över 93 minuter. Kalmar hade fem avslut varav noll på mål. Det är rätt vasst. Men det är ett bra försvarslag. Man får inget gratis mot Kalmar även om folk snackar om deras possession och tiki-taka hit och dit, säger Joakim Persson.

– Allt klaffade och satt ihop i presspelet och vi hade en backlinje som hade modet att stå upp. Annars orkar man i 20 minuter, sen dör det ut. Kalmar hittade inga lösningar. Det var väldigt glädjande att se det hängde ihop.

Framåt sett är det trögare. Kalmar FF gjorde det svårt att komma igenom.

– Vi hade 14 avslut. Vi hade behövt komma till större och mer klara målchanser. Bättre kvalitet på sistapasset eller sista inspelsmomentet. Funkar det är det en match man vinner sju av tio.

Ömür Pektas hade en boll inne – men han var offside.

– Onödigt att springa offside i den situationen. Men det är den typ av bollar med rätt kvalitet mot rätt ytor som gör att motståndaren får problem, säger Joakim Persson efter onsdagens pass.

Bois är nästan skadefritt. Jon Birkfeldt är inte med. Däremot är Luke Le Roux inte borta som det har ryktats om.

– Vi gjorde en undersökning och fick reda på att det inte var några större problem med honom. Det handlar väl mer om vi ska värdera om han ska spela 70 eller 30 minuter eller inte alls.

Det brann om honom senast.

– Ja, ja, ja. Samtidigt är vi inte i ett intensivt matchande med fyra matcher på tolv, tretton dagar. Vi får vara kloka i våra beslut också så att vi är så hela och friska så länge som möjligt.

Luke Le Rouxs känningar härrör sig från känningar innan Hammarbymatchen spelades.

Oss mittbackar emellan. Niklas Dahlström och Oliver Stanisic pratar ihop sig under onsdagens träningspass på A-plan.
Oss mittbackar emellan. Niklas Dahlström och Oliver Stanisic pratar ihop sig under onsdagens träningspass på A-plan.

Är Oliver Stanisic hel och klar nu?

– Han har klartecken för att spela men har inte gjort jättemånga matchminuter. Han har gått fullt i två hela veckor. Att Stanisic orkar spela 90 minuter som mittback hoppas jag. Men matchtempo och vana när det gått 65-70 minuter och huvudet kanske börjar bli trött...man kanske inte alltid de bästa besluten.

Just nu finns det gott om mittbackar i Bois. Annat var det veckorna innan säsongen startade.

Powered by Labrador CMS