Edmilson dos Santos - nära kontrakt med Bois.
Edmilson dos Santos - nära kontrakt med Bois.

Perssons funderingar efter Bois omstart

Varbergs Bois omstartade med dubbla pass på Påskbergsvallens B-plan. ” Just nu finns alla möjligheter i världen”

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll: Första arbetsdagen efter den veckolånga semestern är över. Joakim Persson tar sig tid att utveckla tankarna efter första dagens dubbelpass.

Provspelaren Edmilson dos Santos med Real Ávila som senaste klubb fortsätter att träna med Bois. Ambitionen i föreningen att få i stånd en utväxling med stallet som har bissauguineanen. En tanke är att utväxla mot Junior Pussick. Båda fanns med på träningen – tillsammans med Rasmus Cronvall, spelaren som tillhör Bois men som är listad för Varbergs Gif i division 2 Västra Götaland.

Varbergs Bois är vinstlöst – men det vore lite dumt att ge upp när 18 omgångar återstår och alla inte ens har mötts.

– Det är ingen som gett upp just nu. Samtidigt fattar vi ju läget. Vi har varit nederlagstippade i alla år. Det är en fantastisk utmaning vi står inför. Vi tittar på det ena och det andra. Sen ska vi göra allt vad vi kan och sätta flaggan så jävla högt upp i topp det bara går om det skulle vara så att vi inte löser det. Just nu finns alla möjligheter i världen. Vi måste se på möjligheterna än vad som kan hända om sex månader.

Den allsvenska omstarten sker borta mot Djurgården. Men det där ligger en bit bort in i juli

– …som tagit 19 av 21 poäng på hemmaplan. Det är kanske inte den matchen vi ska vinna men samtidigt är det inget att förlora i den heller.

Efter det väntar IFK Göteborg (borta) och AIK (hemma). Lag som ligger två poäng före Bois. Sedan stundar Degerfors.

– Det handlar helt och hållet om var vi själva är. Vilken poängskörd vi behöver få in. Vi vet att vi måste göra en så bra höst att vi är värda att fortsätta spela i Allsvenskan.

Vad säger du om Edmilson då?

– Kontrakt är på gång. Det har vi inga problem med men vi måste få ut först. Vi har sett tillräckligt för att se att det är en spännande spelare.

Efter en duell i matchspel skrek Edmilson dos Santos högt. Gräsänderna slutade snattra. och det tystnade kring hela Påskbergsskogen.

– Ja, ja, ja, de brukar få lite ondare när man inte har benskydd. Vissa tycker att det är skönare att träna utan. Jag vet knappt någon som tränar med benskydd.

Kan det bli så hårt man vill ha det på träning utan benskydd?

– Det verkar så… Jag har inte varit utomlands och tränat i Italien och Tyskland och man haft benskydd på sig. När man blev lite äldre blir man klokare och tar på dom.

Edmilson kom upp raskt efter den lilla smällen.

Cronvall tillbaka igen.
Cronvall tillbaka igen.

Rasmus Cronvall var också tillbaka.

– Han ska få visa sig från sin bästa sida. Han tofflar in mål i division 2 och har nånting som vi kanske inte har i truppen, ett naturligt djupledsspel. Det kanske inte är en Cronvall jag räknar med att starta i 17 matcher utan kanske vara med som en joker sista 30 när matcher öppnar sig. Då kan hans snabbhet vara en överraskning.

Den omtalade och kanske lite mystiske argentinsk-italienska spelaren är fortfarande aktuell.

– Det ska finnas ett signerat papper men jag har inte sett det ännu. Det är väl på väg. Sen är det X antal prov på väg in också. Sen får vi se om det är om en vecka, två veckor eller tre. Det kommer att visa upp sig. Det blir en fem sex spelare. De första grejerna vi tittar på är forward och en offensiv spelare som kan ge oss något, antingen om det är ett lån kortsiktigt eller långsiktigt. Vi tittar på potential, talang och spets som kan funka kortsiktigt.

Det är mycket att tänka på. Persson vill inte bara planera i det korta perspektivet.

– Allt helt ändra strategi och bara titta kortsiktigt då ligger det nära att man som förening skjuter sig själv i foten.

Hur besviken blir då om ni misslyckas klara er kvar?

– Skulle vi inte klara det så får vi väl se det som om vi gjort det jävligt bra senaste fyra, fem åren. Vi har byggt upp någonting som förhoppningsvis ska hålla sig på längre sikt. Sedan att vi är för starka för nivån under och studsa tillbaka som Halmstads BK gjort ett par gånger. Vi är väl i den skaran av klubbar som ska vara otroligt stolta över dom åren vi kan vara kvar i Allsvenskan. Om vi skulle åka ur är det inget fullständigt misslyckande. Nånstans måste man vara realist när man sålt tio spelare och tio gått till större klubbar.

Powered by Labrador CMS