Oliver Alfonsi, Varbergs Bois
Oliver Alfonsi, Varbergs Bois

Säsongens bästa arbetsinsats för Varbergs Bois

Kryssen fortsätter att hagla över Bois – men de grönsvarta var närmast segern mot Kalmar FF.

Fotboll. Nypremiär på Påskbergsvallen med ny inramning. Solen sken men lurades. 3 328 såg Varbergs Bois och gå mållösa av planen.

Det har kanske inte varit så under de fyra tidigare rundorna – men den här gången förtjänade Bois kollektiva insats mycket mer.

Serietrean var inte alls lika slagkraftig som förväntat. Grejen är den att Varbergs löste Kalmar FF:s offensiva försök rätt så behändigt.
Hög press och ett ofta bastant grepp på mitten gav smålänningarna bekymmer att utmana.

Joakim Persson, tränare i Bois:

– Vi lägger ner energi och lyckas störa dom. Det jag saknade var att vi inte kom till några stora chanser. Kalmar hade däremot ett par tre chanser i djupled som hade kunnat kosta oss. Vi somnade till lite.
– Det känns som om vi är lite hetare än Kalmar idag –utan på någon sätt säga att det här är en bombtrea. Vi saknar fortfarande sista spetsen för att kunna vinna fotbollsmatcher.

Luke Le Roux var en härskare på mitten:

– Jag tycker att vi spelade bra och känner att det här är en match där vi förtjänade tre poäng. Men det här är ändå ett steg i rätt riktning. Vi visade att kan spela bra fotboll och är ett bra lag. Vi spelade som vi ville göra och löste det enligt den plan vi hade. Alla var passionerade och ville verkligen visa.


Vad innebar den nya läktaren för er på plan?

– Den spelar en stor roll för oss, för vi får folk i ryggen. Tror aldrig att supportrarna hörts lika mycket som idag. Det ger en bra känsla.

Joakim Lindner:

– Kalmars spel passar oss nog bra när vi får ligga hårt i pressen, vinner bollar högt och så där. Det var en tacksam match på det sättet. Planen är halvstudsig. Det är lite lättare att pressa då..

Varbergs Bois Kalmar FF 0–0

David Olsson – Joakim Lindner, Niklas Dahlström, Hampus Zackrisson – Victor Karlsson (75), Maxime Sainte (V), Yassine El Oatki (87 Oliver Stanisic), Luke Le Roux (V), Vinicius Nogueira – Assad Al Hamlawi (75 Ömür Pektas), Oliver Alfonsi (75 Robin Tranberg), Elíton Júnior (V).
Övriga: Ismet Lushaku, Vilmer Rönnberg, Oliver Silverholt, Fredrik Andersson (mv)
Publik: 3 328.
Skott på mål: 3–0 (1–0).

Skott utanför: 11–6 (7–0)

Bollinnehav: 45–55 (49–51).

Hörnor: 5–2. (1–1).
Orsakade frisparkar: 22–9 (15–6).
Målvaktsräddningar: 0–3 (0–1).

Powered by Labrador CMS