Kostnaderna för nya Påskbergsvallen ökar ännu en gång

Ny läktare, uppgradering av belysning och nygammalt namn. Det är mycket saker som händer kring fotbollsarenan uppe vid Påskbergsskogen.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Efter besked om ökade kostnader i augusti kommer nu en ny höjning av notan med ytterligare nio miljoner kronor, vilket betyder att den totala summan nu är uppe i dryga 65 miljoner kronor.

– Vi har försökt sätta stopp för kostnaderna. Samtidigt får vi inte vara dumsnåla, säger Lena Språng (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden till Hallands Nyheter.

Toaletter saknades i första budgeten

Kommunen fick med den tidigare budgeten inte de servicemöjligheter som önskades, till exempel toaletter vid bortaläktaren.

– Sedan ser vi det också ur ett historiskt perspektiv. Arenan är 100 år och det har inte gjort så stora investeringar. Med dessa så får vi ändå en bra arena, säger Lena Språng.

Ny LED-belysning installeras

Påskbergsvallen kommer även att få ny LED-belysning, då den gamla inte längre håller måttet i ljusstyrka. Masterna kommer dock återanvändas till den nya konstgräsplanen som byggs i Väröbacka.

Enligt Lena Språng bör nu inte kostnaderna öka något ytterligare, men världsläget gör att det är svårt att göra korrekta beräkningar utifrån ökad materialkostnad och inflation.

Då Varbergs Bois önskade att spela kvalmatchen mot Öster på hemmaplan har också tidsplanen skjutis framåt, och läktaren kommer inte att stå helt färdig till den allsvenska premiären i vår.

LÄS OCKSÅ:

Powered by Labrador CMS