KLART: Silverholt har skrivit på för Bois

Nu är affären i hamn. Ytterbacken Oliver Silverholt representerar Varbergs Bois nästa säsong.

Publicerad

Fotboll. Flytten kommer möjligtvis inte helt tajmat med spelschemat, då Silverholts nuvarande klubb Öster möter Varbergs Bois i kvalspel. Men Silverholt kommer inte att delta i de två matcherna och har slutat träna med Växjölaget, ett ömsesidigt beslut från både spelare och klubb.

– Ingen tjänar på att jag skulle spelat. Det kan bara gå fel. Vi har sett det i allsvenskan i år, så fort någon spelare är utlånad från någon klubb och gör ett misstag mot laget den är utlånad från blir det massa skriverier, säger Oliver Silverholt till Aftonbladet.

Kontraktet undertecknades för en dryg vecka sedan och Silverholt ska ha bestämt sig för flytten för ett tag sedan. Han bor med sin sambo i Falkenberg och pendlingen under fem säsonger i Öster har tagit på krafterna för 28-åringen.

Komplicerat firande – oavsett utgång

Det blir ett komplicerat firande, oavsett kvalresultat för Silverholt. Klubben han representerat de senaste fem åren har möjlighet att ta klivet upp i svenska fotbollens finrum, samtidigt som hans nästa klubb jobbar för att säkra ett allsvenskt kontrakt.

Första matchen spelas den 10 november i Växjö – returen tre dagar senare på Varberg energi arena.

Powered by Labrador CMS