Stojan Lukic efter kvalmötet mellan Varbergs och Öster. Nu är det klart med en förlängning för den rutinerade målvakten.
Stojan Lukic efter kvalmötet mellan Varbergs och Öster. Nu är det klart med en förlängning för den rutinerade målvakten.

Lukic förlänger och får ny roll

Förutom att han fortsätter sin makalösa karriär, kommer den rutinerade målvakten Stojan Lukic få en ny roll som tränare i Varbergs Bois.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Till de sista omgångarna i fotbollsallsvenskan gjorde meriterade Stojan Lukic comeback i Varbergs Bois för andra gången, och vaktade bland annat målet i kvalmatcherna mot Öster. Nu har målvakten och klubben kommit överens om en kontraktförlängning – men inte främst som målvakt.

Lukic är tänkt att agera som backup till den ordinarie trion med Fredrik Andersson, David Olsson och Viktor Dryselius, men även som ett komplement till målvaktstränare Jonas Gunnarsson, som förutom sin roll som målvaktstränare även har ett ordinarie arbete.

Förutom målvaktsrollen kommer Lukic även att ansvara för målvaktsträningen i Varbergs Gif, som en del i samarbetet mellan de två klubbarna. Rutinen som Lukic har är något som manager Persson håller högt.

– Tanken är inte att Lukic ska stå några matcher, men våra våra målvakter måste leva med att gubben kan kliva in om det behövs, eller vid skador. Framför allt välkomnar vi Stojans vinnarmentalitet i träning och förståelse för hur elitidrott ska bedrivas, säger han till Bois webbplats.

Att axla en roll som tränare har Lukic gjort tidigare, när han var assisterande tränare till Bois nuvarande sportchef Thomas Askebrand i Örgryte under säsongen 2019.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta bygga vidare på den framgångssaga Varbergs BoIS har lyckats skriva de senaste åren samt fortsätta bidra med vinnarmenatlitet i denna fina förening, säger Lukic själv till webbplatsen.

Powered by Labrador CMS