”Tarra” tar över som sportchef i Varbergs Bois

Thomas Askebrand tar över den vakanta tjänsten som sportchef i Varbergs Bois. Det blir Åsabons första uppdrag i den rollen. "Det här är något jag velat i många år – att byta ben", säger Askebrand.

Publicerad

FOTBOLL Thomas Askebrand (eller Johansson som han hette innan han gifte sig) har över 25 års erfarenhet som fotbollstränare. ”Tarra” har tidigare varit tränare i en mängd klubbar. Det är faktiskt inte hans första uppdrag inom kommungränsen. Han har tjänstgjort i Bua IF, Hanhals, Lerkil, Falkenbergs FF, Gais, Öster, Örgryte och Västerås. Tjänsten i Bois startar 1 september.

Thomas Askebrand har mött Varbergs Bois när han spelade i Åsa IF. Det var ofta riktigt heta möten mellan lagen under tidigt 1990-tal.

– Det var rätt tajta matcher. Planen är densamma och läktaren som på min tid. Så det är inte mycket som förändrats. Mattan är fruktansvärt fin. Den är högkaratig, säger Askebrand.

Vad ska du sätta för prägel?

– Vet inte om jag ska sätta nån prägel. Det Bois och Jocke har gjort de sista åren är fantastiskt. Känner mer att jag ska komma in och stödja så att de trivs, mår bra och kan prestera, säger Askebrand.

Powered by Labrador CMS