Assad Al Hamlawi – ny kraftful forward klar för Varbergs Bois.
Assad Al Hamlawi – ny kraftful forward klar för Varbergs Bois.

Selmani-typ ska stärka Varbergs Bois

Assad Al Hamlawi, 22 – där har ni den nya spetsen som ska stärka Varbergs Bois målproduktion. – Publiken i Varberg kommer att känna igen sig.

Publicerad

Fotboll. Joakim Persson verkar nöjd när den nye forwarden presenterades under torsdagen.

Målskyttet var en bidragande orsak till att Varbergs Bois trillade ner till kvalspel. Det har varit en prioriterad del av värvningsarbetet inför Varbergs Bois fjärde säsong i Allsvenskan.

Under torsdagen presenterades nyförvärvet Assad Al Hamlawi i Påskbergsvallens mediarum.

Vad är det för en speltyp som presenteras?

– Svårt att säga, men jag är en hårt arbetande. Jag är stabil när jag kommer till dueller i luften. Älskar att göra mål.

De senaste säsongerna har varit lite jobbiga på grund av skador. Nu är Hamlawi hel, har klarat läkarundersökningen och har skrivit på.

Persson får beskriva honom som spelare.

– Det är egentligen samma typ som Astrit Selmani.

Assad Al Hamlawi slog igenom som 19-åring och gjorde extremt mycket mål i Ängelholm. Sedan kom en massa krokben i vägen.

En kollision med en målvakt för tre år finns i minnet.

– Jag fick en massa skador på en och samma smäll. Jag sprang på en långboll och målvakten drar upp högre knäet. Jag försöker skydda mig men den träffar och bryter ett revben, punkterar lungan bröt bröstbenet och fick en blödning i hjärtat. Jag spelade vidare men kollapsade senare på planen.

Assad Al Hamlawi var borta en månad.

I Helsingborg drabbades han av en stressfraktur i foten och är borta en längre period.

– Det har hackat i två säsonger, men han har kommit tillbaka och visat att han kan göra mål i Allsvenskan, säger Joakim Persson.

Konkurrensen om anfallsplatsen blev tuff bakom Anthony van den Hurk blev för svår. Därför valde Al Hamlawi att bli utlånad till Jönköping i Superettan.

Persson igen:

– Han fick visa upp sitt register och vart han är på väg. Publiken i Varberg kommer att känna igen sig i beteendet – som Astrits (Selmani). Det pressas. Det jobbas. Det duelleras. Han kan bli bättre felvänd men är farlig djupledsgående. En ganska cool avslutare skulle jag vilja påstå. Han kommer att skapa oreda och ta Varberg dit där det var med Astrit.

– Han behöver inte bara spela som renodlad forward utan kan agera i en tiaroll också. Han har löpmeter så det räcker och blir över. Ett ansikte i Boisandan som bidrar med fysik. Det räcker länge för att bli populär i Varberg.

Powered by Labrador CMS