Rutinerad hälsingefödd mittback stärker Bois.
Rutinerad hälsingefödd mittback stärker Bois.

Varbergs Bois mest meriterade värvning är hemma

Skador på mittbackar tvingar fram värvningar. Under fredagen kritade en norrländsk kraft på för Varbergs Bois.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. En efter en har de försvunnit - försvararna i Varbergs Bois. Först lyfte ett par vingbackar från truppen upp på de långa skadelistan. I helgen försämrades läget ytterligare när Jon Birkfeldt tvingades av banan.

Niklas Dahlström är en erfaren back som fått utstå prov som försvarsspelare i Gif Sundsvall. Han kan bli årets viktigaste förstärkning.

Dahlström började i Strands IF utanför Hudiksvall och fortsatte i Hudiksvalls FF. Under 2,5 år tillhörde Dahlström de medelpadska giffarna innan han lånades ut till Jönköpings Södra förra hösten.

– Hoppas att jag kan tillföra mycket. Jag har utvecklats de senaste åren. Framförallt ser jag mig som en spelskicklig mittback med bra fysik.


Joakim Persson, tränare i Bois:

– Han har funnit på tapeten ett tag, men vi har haft rätt gott om mittbackar. Men de ramlar av pinnen en efter en. Därför blir han aktuell igen. Efter två träningspass var vi ganska säkra på att vi hittat rätt.

Hans främsta egenskaper?

– Spelskicklig. Fina tassar för sin storlek (193 centimeter lång). Flexibel. Kan spela vänster i försvaret och till höger. Kan även gå wingback om det skulle krisa. Han passar väldigt bra in i det vi söker med tanke på det läge vi hamnat i. Vi är väldigt nöjda med att vi kunde få hit en så meriterad spelare. Kan gå direkt in i startelvan så fort som möjligt egentligen.

Powered by Labrador CMS