Maxime Sainte – nytt och friskt i Bois.
Maxime Sainte – nytt och friskt i Bois.

Snabba kast när Sainte hittade till Bois

Snabba puckar i värvningskarusellen. Det tog två dagar att ta Maxime Sainte till Bois. – Det är ingen gröngöling, säger Joakim Persson.

Publicerad

Fotboll. Varbergs Bois fick färre alternativ på kanten när både Anton Liljenbäck och Gideon Mensah drabbades korsbandsskador förstörde 2023.

Bois fattade snabba beslut. I fredags hittades Maxime Sainte i Hammarby TFF:s lag. Strax efter lunch stod han i Påskbergsvallens korridor.

– Det gick snabbt faktiskt. I lördags på morgnen började jag ana lite, spekulationer. Sen var det möten och telefonsamtal.

Sov du natten till söndagen?

– Eh, nä, det gick inte.

Började du googla Varberg?

– Ja, lite lätt. Kollade staden, spelarna i laget. Jag försökte koppla bort det, men det var inte lätt.

Maxime Joël Anne Marie Sainte, som är hans fullständiga namn, levde de första åren i Akaila. Ungdomsåren upplevdes i Henriksdalsberget, Nacka.


Namnet antyder franskt ursprung – och det stämmer. Pappa är fransman och kommer från Martinique, Västindien. På mammans sida finns algeriska rötter.

Sainte har spelat med Vilmer Rönnberg som värvades till Bois från just Hammarbys talangskola HTFF. Maxime fick även möta Montader Madjed som gick omvända vägen – från Bois till Bajen förra sommaren.

– Han har sagt att det var det en bra klubb och att de tränar riktigt hårt, skrattar Maxime.

Är du van vid det?

– Ja, jag är vad vid det.

Hur beskriver du dig som spelare?

– Snabb som gick att utmana och kombinera. Högerfot.

Hur nära var du att komma in i Hammarbys allsvenska lag?

– Aah, inte så nära. Det var lite dialog fram och tillbaka men inte så. Jag är glad över att jag är här. Det här blir en bra miljö för mig att utvecklas i. Det är lugnt och skönt och inte Stockholm, bussar, bilar och människor överallt.

Joakim Persson:

– Det har gått snabbt.

Hur gör ni när ni söker spelartyper?

– Vissa agenter läser tidningar och snappar upp vad man söker. Vi sökte en spelartyp som kunde hantera båda kanterna. Han har snabbhet, bra teknik, bra reaktion både offensivt och defensivt. Han tar stort ansvar i hemlöp. Kan spela ytterback, yttermittfältare och förmodligen också och gå som tia offensivt på båda kanterna. När man la ihop allt detta och dessutom har skaffat sig erfarenhet i Oskarshamn och två säsonger i Hammarby Talang. Det är ingen gröngöling som kommer.

Powered by Labrador CMS