Ömür Pektas – ny i Bois
Ömür Pektas – ny i Bois

”Har sällan sett en så komplett division 2-spelare i träning”

Orden är Joakim Perssons och handlar om Varbergs Bois senaste offensiva nyförvärv som presenterades under tisdagen.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Ömür Pektas ska fäktas om en frontplats i Bois. Sedan han kom till provspel i Bois har Joakim Persson lovordat det nya tillskottet som fick IFK Stocksund att lyfta från division 2 till Ettan Norra. Anfallsidéerna i division 2-miljö och på Bois träningar har varit variationsrika och kraftfulla. ”Bössan” är inte att leka med. Det är ändå ett stort steg. Försvararna är listigare och tiden en spelare har på sig är minimal.

– Utvecklingsmässigt känns det bra att vara här. Jag känner att jag har den individuella kvaliteten. Jag vill verkligen visa att jag är här för att spela, säger Ömür Pektas.


Under fjolåret skickade han in 24 mål på 22 division 2-matcher. De nio målen mot Akropolis räknades bort eftersom den klubben drog sig ur.

Ömür Pektas började som barn i Bollstanäs SK. Där stannade han tills han var 16. Under sex månader spelade han för IK Frej.

– Jag gick tillbaka till Bollstanäs för att jag inte trivdes. Sedan kom jag till IFK Stocksund när jag var 17. Jag känner att jag utvecklats för varje år som går.

Det finns många storklubben i Stockholmsregionen. Har det uppvaktat dig?

– Jag har inte haft något kontakt med AIK, Hammarby, Djurgården på det sättet.

Joakim Persson har sett den glödande vänsterfoten.

– Om man hör en agent säga att han har världens bästa spelare, så får man höra division 2. Då blir man ganska trött. Men han (Fredrik Risp) skickade några bilder med lite mål. Utan att ljuga så är det tio, tolv mål från 20 plusmeter. Jag har sällan sett en så komplett division 2-spelare i träning. Han hanterar det felvända. Bra fart, duktig en mot en, missar ibland målet och ser nästan chockad ut när det händer. Som vänsterfotad vill man gärna söka sig till vänstran alltid. Ser han ett läge till höger tar han det.

Powered by Labrador CMS