André Kelloniemi får vänta ett par veckor till på säsongspremiär efter ett otäckt handledsbrott.
André Kelloniemi får vänta ett par veckor till på säsongspremiär efter ett otäckt handledsbrott.

Kelloniemi om skräckskadan: "Handen såg ut som ett s"

I helgen är det dags för seriepremiär för HK Varberg, men det blir utan kantspelaren André Kelloniemi. Med en bruten handled och gipsad arm väntar en rehabperiod innan han får kliva ut på golvet igen. "Det värsta jag har varit med om", säger 20-åringen.

Publicerad

HANDBOLL Det var på ett matchspel under ett träningspass som olyckan var framme för HK Varbergs kantspelare André Kelloniemi. I en närkamp tappade han balansen efter en knuff i bröstet och landade illa på handleden.

André Kelloniemi var nere i Idrottshallen på torsdagen för första gången sedan benbrottet.
André Kelloniemi var nere i Idrottshallen på torsdagen för första gången sedan benbrottet.

– I början hade jag väldigt mycket adrenalin, och i stunden gjorde det inte så ont. Men jag hörde hur det knakade till och tittade ned på handen, som såg ut som ett s. Då fattade jag att det inte var så bra, och efter tio minuter började det göra väldigt ont. Det var bara att bege sig till akuten där de drog den rätt.

Med lite sprutor i kroppen, gissar jag?

– Ja, det var allt möjligt i kroppen då, men det gjorde otroligt ont ändå och var nog bland det värsta jag har varit med om, säger André.

En vecka efter besöket på akuten följde operation, och André sitter nu för första gången på bänken i Idrottshallen sedan den olyckliga situationen – denna gång med armen i gips. En annorlunda situation för 20-åringen, som annars är i hallen varje dag.

André Kelloniemi med handen i gips.
André Kelloniemi med handen i gips.

– Det är segt att det hände nu precis innan seriepremiären när man är taggad på att börja, men jag får ta det dag för dag och komma tillbaka starkare efteråt, förhoppningsvis så snart som möjligt.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, faktiskt inte. Jag har haft någon spricka när jag var liten, men inget benbrott. Det har varit mer muskelskador. Så det är väl första rejäla skadan.

Att tappa Kelloniemi blir såklart ett avbräck för laget och tränare Hasse Karlsson, där även Elliot Sjölin rehabar en skada sedan tidigare.

– Tråkigt för laget och för André med en jobbig skada. André är en riktig lagspelare och gör alltid sitt yttersta såväl på, som utanför planen. Jag är säker på att han kommer tillbaka än starkare efter rehaben, säger Hasse Karlsson.

Powered by Labrador CMS