Invånarantalet tickar på – Varberg snart uppe i 70 000

Under årets nio månader hittills har befolkningen i Varberg ökat med 874 personer och nu bor det 67 622 personer i kommunen, rapporterar HN.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG Ökningen är den största någonsin för Varberg, vilket är positivt för kommunen, men följer samtidigt med sig krav.

Fortsätter takten förväntas det ökade antalet invånare att vara 1 000 personer i slutet av året. Anledningen är dels att det föds många barn i kommunen till skillnad från övriga landet, men också att många flyttar in från andra kommuner.

– De flesta inflyttarna kommer från Göteborg, men även från Kungsbacka och från Falkenberg, säger Max Wehlin, utvecklingsstrateg på Varbergs kommun.

Ökningen är främst i kategorierna 25-44 och 0-9 år, då majoriteten inflyttare är barnfamiljer. Förra året var befolkningsökningen 1,9 procent, och kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil anser den vara något i överkant och skulle önska att den istället låg på 1,5 procent.

– Självklart är det ett väldigt stort plus att människor är intresserade av att flytta hit. Förra årets siffra var lite i överkant och då kan det bli lite hetsigt med att hinna med utbyggnaden. Men som sagt i grunden är detta positivt, säger Ann-Charlotte Stenkil.

Powered by Labrador CMS