Kerstin Mehrens (vänster) säljer nu parfymeriet Violas till Victoria Bengtsson (mitten). Till höger på bilden Galleria Trädgården och Coop Varbergs vd Anna Bengtsson.
Kerstin Mehrens (vänster) säljer nu parfymeriet Violas till Victoria Bengtsson (mitten). Till höger på bilden Galleria Trädgården och Coop Varbergs vd Anna Bengtsson.

Anrika butiken räddas – ny ägare tar över

Violas blir kvar med Victoria Bengtsson vid rodret.

Publicerad

Det mycket anrika parfymeriet och skönhetssalongen Violas kommer att leva vidare i Varberg. Detta meddelar idag Galleria Trädgården i ett pressmeddelande.

Ny ägare är Victoria Bengtsson, 31-årig Läjesbo, ursprungligen utbildad till florist på Munkagårdsgymnasiet. Victoria Bengtssons familj äger företagsgruppen Intaga (Cremo, Manovi, Grad-in), där Victoria Bengtsson har varit aktiv som delägare.

– Det började precis efter skolavslutningen i somras när jag och mina barn var med min pappa och åt glass. Han hade läst att Kerstin Mehrens skulle avveckla Viola och han sade till mig – köp det, berättar Victoria Bengtsson för Varbergs Tidning.

Men två veckor senare skulle Victoria gifta sig, och beslutet fick vänta till efter bröllopet.

– Men sedan bestämde jag mig och sedan dess har det varit en pågående process, berättar hon.

Att Viola nu får en ny ägare innebär att en av Varbergs allra mest anrika butiker lever vidare. Tidigare i år meddelade Kerstin Mehrens att hon hade för avsikt att lämna butiken.

– Det känns magiskt att få ta över ett sådant anrikt företag. Men det är stora skor att fylla, konstaterar Victoria Bengtsson.

Violas kommer att vara kvar i Galleria Trädgården, men redan nu planeras en viss utveckling av konceptet.

- Vi kommer att ta in frisör, barberare, nagelskuptör och fransstylist och på så sätt ha hela all skönhetsvård samlad. Det kommer därmed också bli ett ställe dit män kan vända sig för skönhetsvård, berättar Victoria Bengtsson.

Violas kommer inte att ingå i Intaga-koncernen.

– Nej, jag lämnar familjeföretaget nu och står på egna ben. Jag kommer att satsa hundra procent på Violas, säger Victoria Bengtsson.

– Det känns så härligt att Violas kommer att leva vidare och jag har fullt förtroende för att Victoria kommer att göra det på bästa sätt, Victoria är ett känt ansikte på Violas då hon är en stamkund sen många år tillbaka, säger säger Kerstin Mehrens i pressmeddelandet.

Powered by Labrador CMS