Arvid Vonk har kritat på ett nytt kontrakt över nästa säsong med siktet inställt mot SSL.
Arvid Vonk har kritat på ett nytt kontrakt över nästa säsong med siktet inställt mot SSL.

Viktig kugge klar för nästa säsong i Wic

Landslagsmålvakten Arvid Vonk har redan nu skrivit på avtal för kommande säsong.

Publicerad

Innebandy. Med en statistik på 46 insläppta mål på 13 matcher, vilket ger 3,5 mål per match, är Warberg innebandy bäst av alla lag i allsvenskan. En stor bidragande orsak till detta stavas Arvid Vonk, den nederländske landslagsmålvakten som anslöt till laget inför denna säsong från FBT Kahrut i den finska ligan. Vonk har en räddningsprocent på 83, och manager Johan Astbrant är glad för förlängningen, som gjordes klart i mellandagarna, som klubben rapporterar via sin webbplats.

– Arvid har en riktigt bra spelförståelse och läser spelet på ett otroligt bra sätt vilket passar bra i det försvarsspel som vi vill spela. Ibland blottar vi oss lite för mycket bakåt och då är han en trygg sista utpost som vi har kunnat lita på, säger manager Johan Astbrant till klubbens webbplats.

Att säkra upp honom tidigt har varit en viktig del, då intresse från andra klubbar inte har saknats.

– Jag är ganska säker på att han hade kunnat få erbjudanden från lag i högstaligan både i Sverige och utomlands, så att få klart med spelare av den här digniteten så här tidigt är såklart positivt för vårt lagbygge, säger Astbrant.

Både Vonk och Wic har siktet inställt för vårens avslutning på serien – det är SSL som gäller.

– Jag tror att vi har en väldigt bra chans. Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå målet, säger Vonk själv till klubbens webbplats.

Vonk kommer från finska Pori, som även på svenska kallas för Björneborg, och har anpassat sig väl till den nya miljön på svenska västkusten.

– Det är en trevlig liten stad, speciellt på sommaren. Svenskarna är också mer sociala än i Finland, vilket är trevligt – vi är lite blyga av oss. Jag och min fästmö har haft det väldigt bra här och klubben har tagit väl hand om oss. Det gjorde valet enkelt att förlänga, säger Vonk.

Det är inte bara det sociala som är annorlunda mot hemma in Finland. Spelet skiljer sig också en del.

– I Finland är innebandyn lite mer teknisk. Den svenska innebandyn är lite mer rättfram, och många spelare har ett väldigt bra skott, säger Vonk.

För tillfället ligger Warberg på en andraplats i tabellen med 29 poäng efter 13 matcher, där topp fyra kommer att få kvala till SSL.

Powered by Labrador CMS