Bandybussen till Sjöaremossen.
Bandybussen till Sjöaremossen.

Frillesås pausar bandybussen – men bara tillfälligt

För att locka och underlätta för fler besökare att gå på elitseriebandy på Sjöaremossen har Frillesås erbjudit möjligheten med en bandybuss – men nu pausas transporten tillfälligt på grund av de höga bränslepriserna.

Publicerad

Bandy. På fredag spelas hemmapremiären för Frillesås bandylag, efter rekordsnabb isläggning när köldknäppen slog till i Halland i slutet av förra veckan.

– Ja, snabbt som fasen gick det! Det brukar ta en vecka innan lagen kan gå på, men när det är en kallfront som drar in så går det fort. Vi spolade på torsdag kväll och på söndagen var isen åkbar, berättar Lars-Johan Svanström, ordförande i Frillesås.

"Sjöarn" en skräck för många elitserielag

Efter ”hemmamatchen” och den knappa förlusten senast mot Sirius i Ale Arena ska det enligt Lars-Johan bli skönt att få komma hem till Sjöaremossen – en plats som många i bandysverige fruktar.

– Det är fortfarande en skräck för många att komma till ”Sjöarn” – det är svårspelat. Många av elitserielagen är bortskämda med hallar, men att spela ute är ju bandyns själ och hjärta.

"Bandybussen" på paus

Frillesås hoppas att så många som möjligt ska kunna ta sig till matchen på fredag, men satsningen som klubben tidigare gjort med ”bandybussen” har fått pausas på grund av mindre intresse och ett ökat bränslepris.

– Det är alltid svårt att locka folk innan jul, det är mycket annat som tar av folks tid. I mellandagarna får vi en boost när folk går man ur huse och vill titta på bandy och då kan vi fånga upp bandybussen igen om vi ser att trycket är större.

Bandybussen har kört från både Varberg och Kungsbacka, och startades för att göra det lättare att komma till elitmatcherna ute i den halländska skogen. Det enda sättet att kunna ta sig till Sjöaremossen är via bil.

Många varbergare samåker, vilket är glädjande

– Det finns tyvärr ingen busslinje som ringlar sig ned dit. Men vi ser också att det är många som samåker till matcherna, framförallt varbergare, vilket är glädjande. På arbetsplatserna sporrar de varandra och tänker smart och miljömässigt. Att gå på en elitseriematch på Sjöaremossen blir en rolig grej att göra tillsammans.

Powered by Labrador CMS