Torgny Söderberg skrev bland annat 'Diggi-loo diggi-ley' till Herreys.
Torgny Söderberg skrev bland annat "Diggi-loo diggi-ley" till Herreys.

Torgny Söderberg har avlidit

Varbergsbon, låtskrivaren, kompisitören, låtskrivaren tillika ESC-vinnaren Torgny Söderberg har avlidit. Han blev 77 år gammal. Söderberg skrev bland annat "Diggi-loo diggi-ley" till Herreys.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG Torgny Söderberg föddes i Varberg 26 november 1944 och var i flera decennium en av Sveriges bästa och främsta musikproducenter, kompositörer och låtskrivare. Han nådde också internationell framgång. Till Melodifestivalen 1984 skrev han texten till "Diggi-loo diggi-ley" till Herreys. Det blev inte bara seger i den svenska finalen utan även i Eurovision song contest. Förra året var han en av männen bakom Tusses mellovinnare "Voices".

Torgny Söderberg har skrivit låtar och samarbetat med många framgångsrika artister. En av dem är Lena Philipsson som i ett starkt inlägg på sociala medier hyllat och beskrivit Torgny Söderberg på ett varmt och personligt sätt, efter att de två arbetat ihop under många år. På Facebook är det många som minns Torgny Söderberg med egna ord. Här kan du läsa några av hyllningarna.

1974 bildade Torgny Söderberg skivbolaget Mariann tillsammans med Bert Karlsson. Han var även med och skapade konceptet Diggiloo med Lasse Holm och Patrik Krall.

LÄS MER: Torgny Söderberg är död

Powered by Labrador CMS