Sigge Jansson - ny i Tvååker i höst.
Sigge Jansson - ny i Tvååker i höst.

Tvååkers IF startar samarbete med regerande mästarlaget

Tvååkers IF ser om sitt hus inför hösten. Två spelare från BK Häckens A-trupp hittar till Övrevi.

Publicerad

Fotboll. Tvååkers IF har hittat förstärkning till positionerna som tunnats ut de senaste veckorna. Tim van Assema är skadad och Johan Andersson har lämnat.

In på lån kommer Sigge Jansson från BK Häcken. En 18-årig spelare som hoppat in två gånger under året i Allsvenskan och tillhör Hisingsklubbens seniortrupp och har A-kontrakt. Jansson kommer även att vara med i P18-landslaget i en fyrnationsturnering 4-11 september.

– Han är med Häcken i Aberdeen nu, men efter fyrnationsturneringen ska han kunna vara med oss. Sedan ska han nog kunna vara med oss resten av matcherna, säger Anders Winbo, sportchef i Tvååker.

Charlie Axede heter en annan spelare från regerande mästarlagets akademi som också finns med i den gulsvarta A-truppen spelar i Tvååker under hösten. En snart 18-årig mittback med ursprung Alingsås IF.
Kontakterna har skapat genom tränare Pierre Krantz gedigna kontaktnät bland klubbarna kring Göta Älv.

Winbo är lycklig över samarbetet. BK Häckens akademichef Tomas Andersson ser också fördelar med att lovande spelare får riktigt matcher som betyder något.

– Det här är ju bra. Killarna är på gränsen och lite för bra för vårat P19. I och med att vi inte har något U21 i år är det bra att de kan känna på seniormiljö i riktiga matcher i division 1. De har ju längre kontrakt med Häcken, sen får man ser om de tar sig det här halvåret. Gör dom det är det jättebra. De kanske kommer tillbaka eller behöver mer tid för att acklimatisera sig till seniorfotboll.

Har du några exempel på killar från er som varit ute och sedan blivit bra?

Tomas Andersson igen:

– I Superettan har vi haft ett lysande exempel. Gustav Berggren blev utlånad på ett sånt här avtal till Varberg. Han kom tillbaka som en fullfjädrad allsvensk fotbollsspelare.

Nu är Berggren professionell i Polen och Raków Częstochowa

Powered by Labrador CMS