Polis blev slagen i huvudet av tjuv

En polis blev slagen på huvudet och ryggen när han ingrep mot en tjuv. Nu åtalas gärningsmannen och krävs på 10 000 kronor i skadestånd av offret.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG Tjuven stal varor för 863 kronor på Coop Varberg den 22 juli. Stölden skedde tillsammans med en okänd person. Mannen som åkte fast på plats åtalas dels för stölden men också för våld mot tjänsteman.

Den polis som grep tjuven fick motta slag som träffade på huvudet och på ryggen i ett tumult när mannen försökte frigöra sig. Polismannen orsakades i samband med detta en långvarig nackvärk, muskelsmärta och blåmärken. Polismannen har gjort ett skadeståndsyrkande på 10 000 kronor mot mannen för sina skor och värk. Två vittnen ska vid rättegången höras om sina iakttagelser kring händelsen vilket ger stöd för vad polisen berättat i förhör. Den ena Den ena kvinnan har berättat att hon hörde polismannen upprepade gånger under ingripandet berättade att han var just det.

Den åtalade mannen, som suttit frihetsberövad sedan händelsen, har under förundersökningen erkänt ringa stöld men förnekar våld mot tjänsteman.
Coop Varberg har också ett skadestånd mot mannen för de varor de inte kunnat sälja på grund av händelsen.

Powered by Labrador CMS