Polisen söker vittnen. (Genrebild=
Polisen söker vittnen. (Genrebild=

Polisen söker vittnen efter personrånet

De två maskerade man som på tisdagskvällen utförde ett personrån kan ha iakttagits kort efter. Ett vittne har hört av sig till polisen med uppgifter. Polisen söker både fler ögonvittnen till brottet och de som gjort andra iakttagelser.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG De två män som polisen nu försöker finna utförde maskerade ett personrån på Äckregårdsvägen vid 17.40-tiden på tisdagen. Offret, en man i 20-årsåldern, attackerades och när han skrämts iväg stal förövarna offrets elsparkcykel och nycklar.
Offret klarade sig utan några större skador och har lämnat ett signalement till polisen som inte vill lämna ut det i nuläget, Bedömningen är att det kan påverka vittnen och utredningsarbetet negativt. Det samma gäller ett vittne som har hört av sig till polisen och berättat om iakttagelser han gjort i anslutning till rånet.
Thomas Ahlm är polisens förundersökningsledare.

– Det är en person som inte har sett själva rånet men som befann sig i närheten och som gjort iakttagelser som han efter att ha läst om rånet sätter i samband med det. Vad han sett och exakt var kan jag inte säga, men det är nära skolan och simhallen.

Nytt förhör ska hållas

Förhör med vittnet ska hållas så snart som möjligt liksom ett målsägandeförhör med rånoffret.
– Han är än så länge bara hörd av den första polispatrullen. Vi hoppas kunna höra honom igen i morgon. Förhör är en färskvara, men det är också bra om den som drabbats hinner samla sig, säger Thomas Ahlm.
Polisen tror att det kan finnas ytterligare personer som har viktig information att ge och vill att dessa hör av sig.

– Vi jobbar fortfarande brett och vill få in så mycket som möjligt.

LÄS MER: Maskerade rånare attackerade offret

Powered by Labrador CMS