Genrebild
Genrebild

Ung kvinna åtalas för flera brott

Misshandel, skadegörelse och olovlig körning. Nu krävs hon på skadestånd tillsammans med sina föräldrar.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG
Under några timmar den 22 oktober begick en 17-åring både skadegörelse och misshandel på två restauranger i Varberg. Hon åtalas även för olovlig körning. Eftersom hon var minderårig krävs även hennes föräldrar på skadestånd.

Kvällen började på Maxrestaurangen på Kamremsgatan. Där uppstod ett våldsamt upplopp med flera personer inblandade.
Den nu åtalade kvinnan ska ha dragit ner två skyltar samt krossat en datorskärm som används för kunderna att göra sin beställningar vid. Kvinnan själv förekar brott. Vid rättegången kommer en videofilm att spelas upp för att bevisa att hon gjort sig skyldig till skadegörelse.
Eftersom hon vid brottstillfället var minderårig så riktar sig skadeståndet på sammanlagt 9 400 kronor för de uppkomna skadorna solidariskt till såväl henne som föräldrarna.

Misshandel och rasistiska ord


Kvinnan, som kommer från en annan ort, lämnade restaurangen för att i stället gå vidare till Mc Donald´s där hon gav sig på en kvinna som blev slagen över huvudet, nacken och rygg. Hon åtalas för misshandel gällande den händelsen. I utredningen framgår att polisens första bedömning var att det kunde röra sig om ett hatbrott då kvinnan skrikit rasistiska omdömen till sitt offer.
Den tredje åtalspunkten är olovlig körning. I december samma år körde kvinnan en till personbil omgjord A-traktor trots att hon saknade behörighet till det. Körningen upptäcktes av en polispatrull.

Powered by Labrador CMS