Andreas Paulsson.
Andreas Paulsson.

Väröbo utsatt för dubbla stöldangrepp

Andreas Paulsson känner starkt obehag: "Vi var i huset samtidigt om det här hände".

Publicerad Senast uppdaterad

Värö. Väröbon Andreas Paulsson har två gånger på kort tid haft påhälsning av tjuvar på tomten. Nu sover han dåligt på nätterna och funderar på att flytta.

Andreas Paulsson är en familjefar, till vardags arbetande i it-branschen och boende i ett hus utanför Väröbacka. Men året har inletts på ett mycket obehagligt sätt för honom.

Natten till i fredags fick han för andra gången på kort tid påhälsning av tjuvar på tomten.

– Jag vaknade vid kvart, tjugo i fem på morgonen av plogbilen. Och tänkte – skönt, det var bara den.

Men när Paulsson tittade på filmen från övervakningskameran så såg han att han en liten stund dessförinnan hade haft påhälsning på tomten av ett helt annat slag:

– Jag såg på filmen hur en man, mörk, mycket lång, sprang fram mot en av mina övervakningskameror och ryckte ned den. Han tog också den rörelsesensor som jag satt upp intill, berättar Paulsson.

Paulsson har flera övervakningskameror som bevakar hans tomt. Han kunde därför se på filmerna hur två män hade rört sig på tomten strax före plogbilens ankomst – medan Paulsson och hans familj låg och sov inne i huset.

– Det är så fruktansvärt obehagligt, att vi var i huset samtidigt om det här hände. Jag vet ju inte om det var plogbilen som skrämde iväg dem eller om det var kamerorna, säger Paulsson.

Händelsen skrämde Paulsson ordentligt – det var nämligen andra gången på kort tid som han utsattes för ett stöldangrepp vid sitt hem.

– Den första gången var den 16 januari. Då hade vi en bil stående på vår tomt, en 15 år gammal Toyota Prius. Den hissade de upp med domkraft medan vi låg och sov och sågade loss katalysatorn, berättar Paulsson.

Katalysatorstölden i januari skedde i samband med en större våg av liknande stölder i trakterna runtomkring Varberg. Även förra veckan drabbades en av Paulssons grannar samma natt som Paulsson hade påhälsning på sin tomt.

– Hon hade blivit av med registreringsskyltarna på sin bil, berättar Paulsson.

Andreas Paulsson anmäler händelserna till Polisen, men han är inte särskilt optimistisk kring möjligheterna att gärningsmännen åker fast.

– Jag fick besked om att förundersökningen läggs ned samtidigt som jag fick bekräftelse på min anmälan, säger Paulsson.

Men händelserna skakar honom.

– Det var min första tanke: vi får flytta härifrån. Jag sover dåligt på nätterna sedan det hände. Det känns väldigt obehagligt, säger han.

– Min bil stod på tomten och det gick färska hjulspår till den. De visste att vi var hemma. Det är det som gör det så fruktansvärt obehagligt.

Powered by Labrador CMS