Kristoffer Hoven har länge velat flytta till Sverige. När Bois visade intresse för just den typ av spelare som han är fick han chansen.
Kristoffer Hoven har länge velat flytta till Sverige. När Bois visade intresse för just den typ av spelare som han är fick han chansen.

Nyförvärv från Norge ska hålla Bois kvar i Allsvenskan

Mitt i kampen för att stanna kvar i Allsvenskan står det klart: Kristoffer Hoven kommer in som Bois nyförvärv.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag ska göra mitt yttersta för att sätta mål och bidra med energi på plan, säger Kristoffer Hoven två dagar efter ankomsten till Varberg.

26-årige Kristoffer Hoven spelar som forward och ytter. Han kommer senast från Skeid i Norge. Innan dess har han spelat i fem, sex klubbar i elitserien och Obosligaen – Norges näst högsta division.

I nuläget ligger Varbergs Bois sist i Allsvenskan och riskerar att åka ut. En situation som Kristoffer Hoven ser som fullt möjlig att ändra.

– Jag har kommit till lag förut som legat sist och vi har klarat oss. Jag hoppas vi klarar det igen. Vi måste bara få upp intensiteten och börja få in fler mål. Jag tror vi har stora chanser att klara oss kvar i Allsvenskan. Får vi två, tre segrar är det möjligt, säger han.

Vilka är dina styrkor?

– Först och främst är jag fysiskt stark. Och jag är snabb och bra på dueller och på avslut.

Samtidigt som nyförvärven presenterades stod det klart att tränaren Martin Skogman blir kvar året ut.

Att ha fått in Kristoffer Hoven tror han kan ge ny energi till laget.

– Vi har alla vetat att vi behöver få in offensiva spelare. När någon ny kommer in blir det lite annan tro i laget. Förhoppningsvis har han en kvalité som gör att vi får in fler mål och vinner matcher. Kristoffer är en stor, stark och snabb spelare som gjort det bra i sin förra klubb, säger Martin Skogman och tillägger att det också gäller att hitta någon med rätt personlighet.

Något han tror att Kristoffer Hoven har.

– Det verkar vara en trygg kille. Han tog för sig bra på första träningen.

Powered by Labrador CMS