Här rullar första tåget på nyrenoverade Viskadalsbanan

Sju timmar efter utsatt premiär rullade det första tåget från Varberg till Borås på den nyrenoverade Viskadalsbanan. Efter att en växel slagits ut i Skene efter förra veckans åskoväder fick jungfrufärden flyttas fram, och kvart i tre på måndagen släppte det första tåget på handbromsen.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG Åskovädret som svepte in över landet i slutet av förra veckan har ställt till en hel del problem för tågtrafiken. Sträckan mellan Stockholm och Göteborg får ta stora omvägar med stora förseningar som följd. Klockan sju på måndagsmorgonen skulle även det första tåget rulla på den nyrenoverade Viskadalsbanan, men även det fick ställas in, till följd av att en växel i Skene gått sönder.

Premiär för Viskadalsbanan mellan Varberg och Borås efter renoveringen.
Premiär för Viskadalsbanan mellan Varberg och Borås efter renoveringen.

Strax innan klockan tre kunde premiärturen köras på banan, men utan något större buller och bång. Ia Ström var en av resenärerna på tåget, som tyckte det var skönt att slippa bussen längs den ringlande riksvägen 41 och minska restiden.

– Jag ska besöka min vän i Horred. Jag får vara uppmärksam, eftersom att tåget nu ska vara mycket tystare, så att jag inte missar att hoppa av min min perrong.

Även bland Västtrafiks personal är renoveringen av banan uppskattad. Agnes Axell har jobbat som tågvärd i fem år och var glad att få vara med på premiären.

– Det känns jätteroligt! Vi har varit utan sträckan i ett år, så det är härligt att den är igång igen. Det är en uppskattad sträcka.

LÄS ÄVEN: Tåg ställs in – första dagen efter jätterenoveringen: "Inte hunnit klart"

Powered by Labrador CMS