Vid en brand på måndagskvällen skadades en industrilokal på Varberg Nord. Branden började i en parkerad bil.
Vid en brand på måndagskvällen skadades en industrilokal på Varberg Nord. Branden började i en parkerad bil.

Brand på Varberg Nord misstänks vara anlagd

”Börjar inte brinna av sig själv”.

Publicerad Senast uppdaterad

Branden i en industrilokal på Varberg Nord under måndagskvällen misstänks vara anlagd och har rubricerats som mordbrand.

– Det innebär att vi har anledning att anta att branden var anlagd, vilket är ett lågt ställt krav. Det börjar inte brinna av sig själv. Men det kan också visa sig att det finns någon annan förklaring, säger polisens presstalesperson August Brant till Varbergs Tidning på tisdagsförmiddagen.

Kriminalteknikern Christer Back säger till P4 Halland efter tisdagens brottsplatsundersökning att branden sannolikt är anlagd.

– Det är någon som har anlagt en brand i någon av bilarna, sedan har branden spridit sig till måleriet och den stora byggnaden, säger han.

Händelsen inträffade vid 19-tiden på måndagskvällen. Ingen person skadades i samband med branden.

Räddningsledaren Lars-Göran Bengtsson säger till Varbergs Tidning att flera bilar  brann på parkeringen när räddningstjänsten kom på plats.

– Sedan fick elden även fäste i det intilliggande huset. Det finns ett antal olika verksamheter i den aktuella byggnaden, det är fem-sex stycken som delar på den, säger han.

Flera omständigheter gjorde att räddningstjänsten sedan kunde få kontroll på branden relativt snabbt.

- Vi tog dit en kranbil, och började plocka bort plåtar vilket gjorde att vi kunde komma åt lättare. Vi hade också tur med vindriktningen och att vi snabbt kunde få mycket folk på plats, säger han.

– Det gick bra ur insatssynpunkt, men det är ändå såklart allvarligt för de drabbade. Men vi lyckades hålla nere skadorna ganska bra, säger Lars-Göran Bengtsson.

Vid 23-tiden på kvällen var branden under kontroll.

Powered by Labrador CMS