Knarklangare döms till fängelse

Två unga män stoppades med 1,4 kilo cannabis i bilen.

Publicerad

Varberg. I juni förra året stoppade polisen en bil som var på väg från Falkenberg mot Varberg. I bilen satt två Varbergsmän, den ene i 20-årsåldern och den andre i 18-årsåldern. Under ett säte i bilen hittades 1,4 kilo cannabis.

I förhör erkände de två männen att de hade transporterat narkotikan, men de förnekade att de planerade att sälja den vidare. Båda männen hävdade att den yngre av männen enbart var med som chaufför, samt att det var mannen i 20-årsåldern som hade tagit initiativ till körningen.

Polisen fann konverstaioner i männens mobiler som gav stöd till den förklaringen. Den yngre av männen dömdes för narkotikabrott för sin medverkan under transporten, samt rattfylleri och ringa narkotikabrott då han själv var påverkad av droger när han satt bakom ratten. Straffet blev skyddstillsyn.

Mannen i 20-årsåldern fick dock ett hårdare straff i form av fängelse i ett år. I hans bostad fann polisen bevis på att han sysslade med försäljning av narkotika. Det fanns, förutom ännu mer cannabis, även en våg, påsar att packa knarket i och kontanter. Polisen hittade också en lista som inte kan tolkas på annat sätt än att den rörde just försäljning av narkotika.

Powered by Labrador CMS