Polisen var snabbt på plats vid apoteket men mannen hade då lämnat platsen.
Polisen var snabbt på plats vid apoteket men mannen hade då lämnat platsen.

Nu väcks åtal mot misstänkt apoteksrånare

Fick med sig tabletter för 64 kronor.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Det var den 31 oktober som polis larmades till ett apotek på Västra Vallgatan i Varberg där en maskerad man med kniv ska ha tvingat till dig läkemedel. Några dagar senare meddelade polisen att det fanns en person som var intressant som potentiell gärningsman.

Nu har åklagaren Aron Willhammar väckt åtal mot en man i 35-årsåldern. Den misstänkte rånaren ska ha fått med sig ett paket receptbelagda smärtstillande tabletter till ett värde av 64 kronor. Han åtalas också för ringa narkotikabrott för innehavet av tabletterna som alltså är narkotikaklassade.

Personal som arbetade i kassan när mannen kom in har berättat att mannen bad om den specifika medicinen. När personalen frågade om legitimation visade han kniven som satt i byxlinningen. En ur personalen frågade då mannen om det var ett rån, så att en kollega hörde det och kunde trycka på larmknappen.

När mannen fick ett paket med tabletterna ska han lugnt ha lämnat apoteket.

Den misstänkte mannen har i förhör inte velat säga särskilt mycket. På de flesta frågor har svaret blivit ”jag vet inte” eller ”ingen kommentar”. Han förnekar brott.

I åtalet finns också en punkt som rör stöld. Det handlar om att mannen ska ha stulit en cykel i Varberg dagen före rånet. Han åtalas dessutom för ett ytterligare fall av ringa narkotikabrott, då han ska ha använt cannabis och diazepam.

Powered by Labrador CMS