Polisinsats den 5 december i Brunnsparken.
Polisinsats den 5 december i Brunnsparken.

Fängelsestraff efter uppmärksammat drama i Brunnsparken

En man i 40-årsåldern döms för flera brott.

Publicerad

Centrum. Det krävdes en rejäl polisinsats den 5 december för att gripa mannen som hade stängt in sig med sin hund på en offentlig toalett i Brunnsparken. Mannen var våldsam och hotfull och sköts till slut med elpistol.

Allt började med att mannen hade bundit sin hund i Engelska parken för att gå in på Subway och köpa med sig mat. Två kvinnor som passerade genom parken gick fram till hunden som de uppfattade som övergiven. När mannen kom tillbaka blev han vansinnig och anklagade kvinnorna för att ha försökt stjäla hans hund. Han följde sedan efter kvinnorna in på Espresso House. Mannen, som fortsatte att vara aggressiv, skallade den ena kvinnan i ansiktet och sparkade den andra på benet.

När polisen strax därefter skulle gripa mannen i Brunnsparken blev han återigen aggressiv. Han skrek och viftade med armarna. Hans hund gick då till attack och bet en polis i armen. Därefter stängde mannen in sig på den offentliga toaletten där han även slog sönder en ruta innan insatsstyrkan alltså kom till platsen och grep honom.

Mannen hävdade att han inte alls hade skallat eller sparkat någon, samt att han inte hade gjort något för att få hunden att bita polisen. Han erkände dock skadegörelsen på toaletten. Rätten går dock på kvinnornas version, som också stöds av vittnesuppgifter. Han döms för två fall av misshandel, vållande till kroppsskada och skadegörelse.

Mannen döms även för brott begångna i Kungsbacka. Där har han hotat både poliser och en privatperson samt stulit varor i en matbutik.

Påföljden för mannen blir fängelse i fyra månader. De två kvinnorna ska få drygt 15 000 kronor var i skadestånd. Polisen ska få 1 500 kronor. Mannen ska även betala 22 800 kronor för skadegörelsen på toaletten.

Powered by Labrador CMS