Kidnappad man hittades i Varberg

En man i 20-årsåldern som misstänks ha blivit kidnappad hittades under lördagen i Varberg efter stort polispådrag. Detta skriver Hallands Nyheter.

Publicerad

Varberg. Under lördagen pågick ett stort polispådrag i Varberg. Anledningen var att polisen hade fått uppgifter om att en man i 20-årsåldern hade blivit kidnappad. Polisen hade blivit kontaktad av offrets mamma.

– Med anledning av det här samtalet inledde vi en särskild händelse. Vi satte igång en stor apparat med förundersökningsledare, spanare, insatsstyrkan och våra särskilda förhandlare, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till HN.

Insatsen ledde till att den försvunna mannen kunde hittas på tågstationen i Varberg. Insatsen har också lett fram till flera gripanden.

– Inom ramen för den här särskilda händelsen har det genomförts en rad insatser i Halland. Det har beslagtagits fordon och genomförts husrannsakningar i både Varberg, Falkenberg och Göteborg, säger Peter Adlersson till HN.

Sex personer i 20-25-årsåldern har gripits, misstänkta för människorov.

– De här personerna är kända av oss sedan tidigare och har kopplingar till ett kriminellt gäng, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler till HN.

Den kidnappade mannen ska ha utsatts för våld under sin tid i fångenskap.

Powered by Labrador CMS