Den man som misshandlade två kvinnor och låste in sig på en toalett i Brunnsparken i början av december åtalas nu.
Den man som misshandlade två kvinnor och låste in sig på en toalett i Brunnsparken i början av december åtalas nu.

Nu kommer åtalet efter stora polisinsatsen i Brunnsparken

Den mannen som misshandlade två kvinnor och låste in sig på en offentlig toalett den 5 december i Brunnsparken åtalas nu för brotten.

Publicerad

Varberg. Efter att ha misshandlat två kvinnor genom att skalla den ena kvinnan och sparka den andra, låste mannen den 5 december i år in sig på en offentlig toalett vid Brunnsparken. Där hade han med sig sin hund, som bet en polis, där polisen blev tvungen att uppsöka vård. Mannen skallade även sönder en ruta på toaletten.

Ett stort antal poliser fanns på plats och Brunnsparken spärrades av för att invänta insatsstyrkan från Göteborg, som sköt mannen med elpistol innan han kunde gripas.

Mannen står nu åtalad för två fall av misshandel, ett fall av skadegörelse samt ett fall av hot mot tjänsteman, rapporterar Hallands Nyheter. Åklagaren yrkar på att mannen ska betala skadestånd till den hundbitne polisen, samt Varbergs kommun på över 30 000 kronor.

Mannen har även åtalats för fler brott i Kungsbacka – hot mot tjänsteman, olaga hot och ringa stöld. Där yrkar åklagaren på att han ska betala 8 000 kronor i skadestånd vardera till de två poliser och en privatperson som han hotade.

Mannen förnekar fallen om misshandel och våld mot tjänsteman.


Powered by Labrador CMS