Butik lämnar gallerian vid årsskiftet

”Lokalen är för stor för oss”.

Publicerad

Mode- och inredningsbutiken Dimoda lämnar Galleria Trädgården vid årsskiftet. Butikskedjan planerar att vara kvar i Varberg, men har ännu inte hittat någon ny lokal.

– Butiken i gallerian har ganska stora bakutrymmen och är lite för stor för oss. Som så många andra så tog vi en smäll under pandemin och har fått göra en översyn av vårt butiksbestånd, berättar ägaren Patrik Karlsson till Varbergs Tidning.

Dimoda har sex butiker och finns förutom i Varberg också i Göteborg, Kristianstad, Malmö, Partille och Ubbhult. Företaget har inga planer på att minska antalet butiker, utan letar en ny lokal i Varberg.

– Målsättningen är att vara kvar i Varberg, men det kan komma att bli ett litet glapp innan vi hittar en lämplig lokal, säger Patrik Karlsson.

Vad som kommer att ersätta Dimoda i gallerian är i nuläget inte klart.

– Vi har haft diskussioner med en aktör under hösten, men den affären blev inte av och därför har vi lagt ut lokalen på annons nu, säger fastighetsägaren Coop Varbergs vd Anna Bengtsson till Varbergs Tidning. 

- Vi ser detta som en chans att stärka handelsmixen i gallerian. Vi har i nuläget ingen skobutik och heller inte någon blomsteraffär. Även inredning skulle kunna vara intressant, säger Bengtsson.

Dimoda, som numera främst är inriktad på kläder, lämnar Galleria Trädgården vid årsskiftet.
Dimoda, som numera främst är inriktad på kläder, lämnar Galleria Trädgården vid årsskiftet.
Powered by Labrador CMS