EM-butikerna i Lassabacka har bytt ägare och kommer nu att ingå i kedjan Svenska Hem
EM-butikerna i Lassabacka har bytt ägare och kommer nu att ingå i kedjan Svenska Hem

Butiker i Lassabacka byter skepnad

Ny möbelkedja etablerar sig under året.

Publicerad

Lassbacka. EM-butikerna vid Lassabacka kommer att byta skepnad under året och i stället bli Svenska Hem-butiker. Förändringen sker som en konsekvens av att möbelkedjan EM Home har sålts av sin tidigare ägare Elon till kedjan Svenska Hem.

– Det blir en förändring för oss och det ska bli väldigt roligt. Svenska Hem blir en stark kedja nu när vi tillsammans blir många butiker och detta kommer att ge synergieffekter, säger franschisetagaren Jeanette Alexandersson, som driver butikerna i Varberg, Falkenberg och Borås.

Förändringen kommer utöver namnbytet innebära att butikerna får en något mer exklusiv profil än idag.

– Vi kommer att få in lite fler välkända varumärken, men samtidigt också behålla utvalda delar av befintligt sortiment, säger Alexandersson.

Förändringen kommer att sker stegvis under året.

– Detta är ingenting man gör över en natt. I avtalet står det att vi ska byta ut loggan någon gång under året. Men vi siktar på att göra det i samband med att höstkatalogen kommer ut, och att butiken byter skepnad efter sommaren, framåt augusti-september när utemöbelsäsongen är över, säger Alexandersson.

Omstöpningen från EM Home till Svenska Hem gäller båda de nuvarande EM-butikerna i Lassabacka, såväl möbelbutiken som den butik som är inriktad på sovrum och sängar. Personalen kommer att vara den samma som förut.

Alexandersson tror att den nya butiken kommer att matcha en efterfrågan som finns i Varberg.

– Det tror jag absolut, och Svenska Hem är också väldigt glada att komma in i Varberg, säger hon.

EM-butiken i Falkenberg (Heberg) kommer däremot även fortsatt att heta EM Home, med samma sortiment som tidigare.

– Det är inte alla butiker i kedjan som byter namn och profil, utan kedjan kommer att stå så att säga på två ben, säger Alexandersson.

Powered by Labrador CMS