Campus Varberg.
Campus Varberg.

Ny yrkesutbildning till Campus Varberg

När myndigheten för yrkeshögskolan presenterade resultaten av de senaste ansökningarna för utbildningsstart beviljades Campus Varberg tre ansökningar, där en av utbildningarna är helt ny.

Publicerad

Varberg. YH-kursen ”Projektledare inriktning vindkraft” kommer att startas, och Campus Varberg fortsätter genom detta att erbjuda utbildningar inom förnybar energi.

– Vi är glada för de utbildningar som blivit beviljade, sedan hade vi såklart önskat att fler gjort det, då kompetensen behövs. Det är bra att Campus Varberg, som ju är Hallands största yrkeshögskola, fortsätter erbjuda många utbildningar som leder till jobb, säger Emma Tisell, enhetschef och rektor för yrkeshögskolan till Varbergs kommuns webbplats.

Just energiomsättningen och behov av ökad kompetens inom området har gjort att myndigheten beviljat närmare 9 000 utbildningsplatser inom området teknik och tillverkning.

– Yrkeshögskolan har en viktig och växande roll i kompetensförsörjningen av Sverige och svensk industri. Kompetens är och kommer vara avgörande för att vi ska klara av de stora samhällsutmaningarna vi står inför säger Jenny Twana, chef för enheten för ansökan och analys på Myndigheten för yrkeshögskolan i ett pressmeddelande.

Powered by Labrador CMS