Carl Aronius stod för en stabil insats i mötet med Aranäs i Svenska Cupens första omgång. Prestationen belönades med 'matchens lirare'.
Carl Aronius stod för en stabil insats i mötet med Aranäs i Svenska Cupens första omgång. Prestationen belönades med "matchens lirare".

Aronius efter derbyvinsten: "Vi har kommit igång riktigt bra"

Genom fint samspel mellan Carl Aronius och hans försvarslinje stoppades Aranäs framfart i den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Att målvakten efter slutsignalen fick pris som matchens lirare var föga förvånande.

Publicerad Senast uppdaterad

HANDBOLL Under en varm sommardag i mitten av augusti är kanske inte handboll i en inomhushall det första man tänker på. När Varberg och Aranäs möttes i Svenska Cupens första omgång på lördagen var det glest på läktarna när de flesta antagligen parkerat i en solstol på stranden. Inne i hallen var det också där tryckande värme, och att spela 60 minuter i mjukisoverall är kanske inte det man önskar helst av allt i dessa förhållanden.

Det är jättebra samarbete mellan försvar och målvakt idag

Men om man heter Carl Aronius och är målvakt i Varberg är det nog just det man gör, när hemmalaget har skakat moståndet från Handbollsligan och vunnit derbymatchen med 32-27. Genomblöt efter att ha stoppat flertalet av anfallen möter målvakten upp i korridoren efter att ha fått ta emot pris som matchens lirare.

– Gött att vara i gång! Det är skillnad på att spela träningsmatcher och tävlingsmatcher och jäkligt kul att börja säsongen med en vinst. Jag gör en okej match, det finns en del att slipa på, men det är jättebra samarbete mellan försvar och målvakt idag, säger Aronius.

Tvåla till Aranäs känns inte helt fel, gissar jag?

– Det är faktiskt riktigt, riktigt gött i ett derby med mycket känslor. Det är väldigt mycket utvisningar när bägge lagen vill spela tufft och vinna matchen. Att vi kan göra det mot ett lag i Handbollsligan visar att vi kommit igång väldigt bra den här säsongen.

Är det något nytt vi får se idag, eller fortsätter ni där ni lämnade förra säsongen?

– Jag tycker vi tar vid från förra året, och har två nyförvärv som spelar deras första match för oss idag. Jag är helt säker på att de kommer att bidra mycket i vårt spel.

Nu väntar nästa möte i cupen redan på onsdag, när ännu ett lag från Handbollsligan kommer till Varberg. IFK Kristianstad har en del profilstarka nyförvärv och Aronius förväntar sig att laget kommer hålla hög nivå under säsongen.

Det ska bli extra kul att få spela i idrottshallen

– Vi får se hur de fått ihop det än så länge. Nu laddar vi om, och det ska bli extra kul att få spela i idrottshallen, där man växt upp och spelat sen man var liten. Det brukar bli ett riktigt bra tryck därinne, så jag hoppas på att det kommer många och kollar, avslutar Aronius.

Powered by Labrador CMS