Dåff styrde i luften.
Dåff styrde i luften.

Förlängd spänning i Hallandsfyran - Dåff ville mest i Galtabäck

Galtabäcks BK kunde ta ett jättekliv mot seriesegern i Hallandsfyran. Det fanns motståndare som ville annat. Häng med på lördagens fotbollskavalkad.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Hallandsfyrans lilla seriefinal lockade mycket folk till Galtabäcks IP. Ingen officiell publiksiffra fanns tillhands efter matchen, men ska vi gissa på cirka 376 solstekta åskådare?
Galtabäck har greppet som serieledare men för Derome-Åskloster var det sista chansen att haka på. Och dåffarna löste det.
Krafttaget i första halvlek gav 3-1 i paus. GBK reducerade men var egentligen inte förtjänta av poäng sett till hur det såg ut. Derome-Åskloster vann med 3-2. Galtabäck har sex poängs försprång till Lerkil och Derome-Åskloster i toppen.
Ettan går upp i trean och tvåan får kvala.

Norvalla presterade när det som bäst behövde. 4-1-segern hemma mot friska Frillesås FF gav de gulblå en skjuts tillbaka till andraplatsen.
Alla bidrog, då brukar slutresultatet bli bra.

Tvååkers IF förlorade hemma mot Norrby i Ettan Södra.-
- Tjugo procent av den energi som fanns mot Oskarshamn saknades, säger Pierre Krantz, tränare i Tif.

Valinge-Derome har haft en fin höst i damernas division 2. Valder gjorde det dessutom riktigt bra i 80 minuter. Under den lilla perioden Valderflickorna slokade med öronen passade serieledaren Helsingborg på att göra de tre enda målen. Tränare Mohamed Omar var nöjd ändå.

Varbergs Gif spelade 1-1 hemma mot klassiska Västra Frölunda. VF började bäst och kunde ha skickat in två bollar tidigt. Gif utjämnade underläget efter paus.

Varbergs Bois damer spelade som bekant redan i torsdags. Men den nästan klara serieledaren i Hallandstrean fick god hjälpt från oväntat håll under lördagen. Vinberg slog Fjärås med 2-1. Nu krävs två poäng för att lösa seriesegern. Eller egentligen handlar det bara om en poäng eftersom Bois har betydligt bättre målskillnad.Powered by Labrador CMS