Marcus Karlberg - stabil hos Derome-Åskloster
Marcus Karlberg - stabil hos Derome-Åskloster

Så gick det i lokalfotbollen när du firade Valborg

Långhelgen är över. VT har under dagen stämt av med sex fotbollstränare i kommunens lag från Valinge till Galtabäck.

Publicerad Senast uppdaterad

Fotboll. Vad hände egentligen i helgen på fotbollsplanerna? VT gjort kollat med sex tränare i kommunens klubbar.

Här är allt på ett bräde:

Damer, division 2 Västra Gö taland

VALINGE-DEROME – STAFSINGE 4-0

1-0 Elvira Nyström (4), 2-0 självmål (21), 3-0 Ebba Lundberg (60), 4-0 Alicia Johansson.

Alexandra Olsson – Alma Eskilsson (Maja Berntsson), Blearta Osmani, Ida Albertsson, Wilma Samuelsson – Lisa Jagestrand (Alicia Johansson) – Elvira Nyström, Tova Lundberg, Amanda Flatum, Mimmi Svedberg – Ebba Lundberg.

Mohamed Omar: - Vi fullföljde planen bra. Det var derbykänsla och det gav oss energi. Hoppas att vi kan få med oss det till nästa omgång. Ni hamnade bakom Stafsinge i fjol.

Vad har hänt?

– De har blivit lite svagare. Vi har också blivit svagare också egentligen. Men vi har skaffat oss mer rutin. Falkenbergslagen har kanske inte skapat någon derbykänsla innan. Men tjejerna har förstått att vi måste få fram den känslan

Det här var första segern:

– Det funkar bättre och bättre. Vi hade en 08:a på vänster, Mimmi Svedberg. Hon gjorde en bra match.

Ettan Södra

TVÅÅKERS IF – ARIANA FC, Malmö 0-1

Ahmed Awad (2). Publik: 270.

Rasmus Lundgren – Eric Nilsson (80 Eric Nilsson), Nils Bertilsson, Johan Andersson, Noah Johansson – Axel Berggren (70 Alfons Nygaard), Tim van Assema, Marcus Jönsson – Johan Gudmundsson (90 Nils Havaneth), Isak Petersson (V) (81 Johan Laassagård), Rasmus Andersson. Övriga: Tim Svensson Lillvik (mv), Melvin Bälter, Adam Lund.

Pierre Krantz: – Vi är inte riktigt med under de första minuterna. Då smäller det. Sedan är det vi som för matchen, trycker på i 90 minuter att vi får hål på dem. Samtidigt skapar de en del chanser när vi trycker på för kvittering utan framgång.

Tif ligger sist i serien. Hur ser du på våren ?

– Det är en troligt jobbig start av serien. Det kan inte vara mycket värre, både resultatmässigt och skademässigt. (David) Danielsson försvann tidigt. Nu är Viktor Nilsson också borta, antagligen till hösten. Det är tufft för oss. Danielsson har börjat jogga men det är långt tills han ska gå in i dueller med foten.

– Vi har gått över till det mer klassiska 4-3-3. Med tanker på att Viktor försvinner har vi inte tillräckligt med mittbackar kan vi inte spela med en trea där bak. Samtidigt har vi förtvivlat svårt att göra mål.Division 2

BK ASTRIO – VARBERGS GIF 3-2

0-1 David Bendrik (26), 1-1 Lucas Lindau (40), 2-1 Philip Comnell (43), 3-1 Comnell (68), 3-2 Elias Ivarsson (90).

Axel Svensson – Isac Johansson (63 Hampus Danielsson), Jesper Åberg, Anton Nilsson, Jacob Redenfors – David Bendrik (73 Simon Meronen), Arben Ajadarevic, Isak Wiman (73 Malte Nydén V), Liam Munther (84 Shane Royson) – Rasmus Cronvall (84 Elias Ivarsson, Adam Lindgren

Ali Kraym: - Det här var min bästa match under hela min tränarkarriär. Jag har aldrig sett oss så bra. Det är helt sjukt att vi förlorar. Det gör det extra ont. Tänkte efteråt att det måste finans någon rättvisa i världen… - Vi var överlägsna på alla plan. Skillnaden var att deras målvakt räddade allt – vår gjorde inte det. Vilka har gjort mest framsteg? – Jacob Redenfors tar steg för steg hela tiden. Han slår en massa bra inlägg och stark fysiskt. Med tiden kommer han att förstå när man ska göra det enkla. Isac Johansson som gjorde comeback från hade jag som högerback. Han gjorde det suveränt.

Division 4

LILLA TJÄRBY – LILLA TRÄSLÖV 1-1

1-0 Patrik Landström (10), 1-1 Arvid Lager (17). Publik: 65.

Torsten Carlsson – Noam Landin, Arvid Lager, Pontus Johansson, Albin Josefsson – Marcus Lithén, Sinan Ibran, Diellon Mitrovicaliu – Benjamin Andersson, Adam Börjesson, Linus Jönsson. Avb: Anton Svensson, Oliver Ahlgren, Linus Gustavsson.

Glenn Larsson: - Det var svårspelat, dålig matta och vi fick inte riktigt igång det. De gör ett mål på ett riktigt skitsätt. Vi släpper inte in många mål men alla tre är efter individuella misstag. Det är lite surt. Vi kvitterade rätt snabbt och hade tid oss. Det är inte ofta jag säger det, men vi skulle haft en solklar straff. Domaren friade. Vi väntade på att han skulle dra rött kort. Det blev ingenting. Om starten:

– Vi behöver ha den första vinsten. Organisationen i försvaret sitter där, men det offensiva spelet… Spelarna måste ta rätt beslut på plan och vara kreativa. Vi har tappat spets.

DEROME-ÅSKLOSTER – IFK FJÄRÅS 2-2

0-1 Pontus Delin (21), 0-2 Delin (55), 1-2 Lucas Henriksson (78), 2-2 Andreas Bengtsson (82). Publik: 185.

Henrik Magnusson – Leo Mulaj, Marcus Karlberg, Joakim Ragnarsson (V), Joel Broms – Felix Karlberg, Anton Karlsson, John Hedberg – Lucas Henriksson, Andreas Bengtsson, Albin Berntsson. Avb: Simon Broms, Pontus Flatum, Marcuz Eklund, Hampus Johansson.

Pontus Flatum: – Med tanke på hur matchen blev var det bra. Starkt att hämta igen det. Vi gjorde en okej första halvlek men var inte så farliga i boxen. Vi var spelförande och de låg på kontring. Vi fick bra effekt på våra byten samtidigt som de blev trötta. Sista 20 är det rätt så massiv press. Vi har även läge att göra 3-2 i princip öppet läge. Ni måste väl vara nöjda med våren`?

– Ja, det är en bra start. Vi har en bra bredd. Käns som det är ett goptt go i föreningen.


GALTABÄCKS BK – SKREA 4-0

1-0 Fredrik Åkesson (7), 2-0 Per Karlsson, straff (11), 3-0 Fredrik Åkesson, straff (44), 4-0 Jesper Bengtsson (70). Johan Ekelundh – Oskar Persson, Sebastian Ekvall, Per Karlsson, Theo Berntsson – Carl-Sander Svensson, Fredrik Åkesson, Johan Persson – Linus Helltegen, Jakob Adolfsson, Emanuel Börjesson. Avb: Erik Ekelundh, Jesper Bengtsson, Andreas Lennartsson, Victor Svahn, Melvin Bovin.

Anders Larsson: - Det var stabilt och så. Vi hade ju 2-0 efter första tio. Det var svårspelat och svårt att få till ett riktigt spel. Det blåste ju så, men vi försvarade oss väldigt bra. Vi släppte knappt till en målchans egentligen. Vi kunde gjort nån balja till. Efter 3-0 kunde vi spela av det. Det var aldrig hotat.
Hur sammanfattar vi våren?

– Känns bra. Men nu kommer en tuff match direkt mot Kungsbacka IF som också vill vara med där uppe och slåss. Det blir ett test. Jämfört med förra året har vi haft alla tillgängliga. Det är mer än förra året. Jag har fått ha fler att välja på när jag tar ut laget. I morgon (tisdag) har vi åttondelsfinal i DM mot Vapnö.

Powered by Labrador CMS