Kalle Söderström byter klubb.
Kalle Söderström byter klubb.

Kalle har gjort sitt val – boisarna återsamlas

Snart återförenas de gamla kompisarna som lyfte upp Varbergs Bois till Superettan. Kalle Söderström är det senaste tillskottet.

Varberg: Det är tolv år sedan Varbergs Bois lyfte från regionalserierna till Superettan. Kalle Söderström var en av de bidragande figurerna under den överraskande klättringen. Söderettan sveptes igenom som nykomling. Höstvärvningen av Kalle Söderström var en bidragande orsak.

Nu samlas en del av det gamla gänget i division 6 norra. Det blir Rolfstorp/Skällinge som fångar in pågen från Rydebäck, strax söder om Helsingborg.

Vad kan vi förvänta oss?

– Först och främst att vi ska ha kul. Det ska bli kul att spela i division 6 igen, säger Kalle som befinner sig hemma hos sin mor i Heösingborg.

I laget finns flera före detta profiler som satte prägel på Bois. Roger Karlsson är spelande assisterande tränare. Sebastian Möller anlände ifjol. Fredrik Björk finns också med. Tränaren Stefan Bengtsson lirade med Bois under perioden 1985-91.

– Jag pratade Björk och killarna om det här. De blev asagla’a när de fick höra det här.

Det låter som om Rolfstorp/Skällinge kommer att avgöra norrsexan nån gång i maj….?

– Det är inte så enkelt som man tror. Det ger sig inte av sig själv. Tränar de och spelarna är på topp blir det bra. Det går inte att träna en gång i månaden. Man ska förtjäna sin plats.

Det blev totalt åtta säsonger i Varbergs Bois innan Kalle Söderström valde att spela i Falkenbergs FF. Förra året tillhörde Kalle Gif. Skåningen spelade 15 av de 26 matcherna och gjorde fyra mål.

Rolfstorp/Skällinge blir Kalles sjunde klubb efter vägen från Rydebäck, Gantofta, Höganäs BK, Bois, Falkenberg och Gif.

Flera klubbar har ryckt i honom. En sak har Söderström varit klar med. Fotbollen ska ta mindre tid än tidigare. Barnen, tre och fem, ska få ha sin pappa hemma mer.

Kommande säsong får Söderström bara hundra meter till hemmaplan i Skällinge.

Powered by Labrador CMS