Falkenberg vann när de mötte Tvååker i derbyt i maj. Ikväll möts de igen på Övrevi – med betalande publik.
Falkenberg vann när de mötte Tvååker i derbyt i maj. Ikväll möts de igen på Övrevi – med betalande publik.

Polisens beslut: Vakter måste hyras in när Tvååker möter Falkenberg i DM

Semifinal i DM innebär en säkerhetsrisk menar polisen. I kväll tvingas Tvååkers IF hyra in vakter och ta betalt för inträdet.

Publicerad

– Vi spelar mot Falkenbergs FF i en DM-semifinal. Det brukar vi inte ta inträde för. Men nu har polisen sagt att vi måste ta dit väktare så då blir det en förlust om vi inte tar entré, säger Anders Winbo, sportchef hos Tvååkers IF.

I derbyt i september förra året, när Tvååker mötte Falkenberg på Övrevi, tändes också bengaler i hemmaklacken och en minderårig misstänktes för brott mot ordningslagen.

Trots det känner Anders Winbo ingen oro inför kvällens hemmamatch. De som kommer på plats ett till tre i semifinalerna har visserligen möjlighet att gå till Svenska kuppen, men han ser ingen risk att det skulle orsaka något tumult på läktarna.

Även om han inte vet hur mycket publik som kommer till kvällens match tycker han att det känns onödigt med två vakter och 14 matchvärdar, som polisen kräver.

– Det är väldigt ovanligt med väktare på en DM-match. Det brukar vara seriematcher som polisen bedömer som högriskmatch.

Varbergs Tidning har försökt nå ansvarig polis för en kommentar men inte lyckats.

Powered by Labrador CMS