'Om man tycker att något är kul ska man köra på det. Jag tycker det är kul med såpor och tv,' säger Viktor Bergström.
"Om man tycker att något är kul ska man köra på det. Jag tycker det är kul med såpor och tv," säger Viktor Bergström.

Viktor, 28, är redo att bli kändis: "Folk kommer att älska eller hata en"

På söndag drar en ny säsong av dokusåpan Farmen igång. En av deltagarna är Varbergaren Viktor Bergström, som gått in i tävlingen med en väl uttänkt don Juan-taktik.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. Viktor Bergström, 28, är redo. På söndag visas första avsnittet av säsongens Farmen och det kan mycket väl hända att han blir dokusåpakändis. Kanske kommer folk att höra av sig, funderar han. Kanske får han stänga av telefonen en stund.

– Jag är förberedd på allt. Det finns folk som kommer att älska eller hata en, så är det alltid. Jag tror det kommer att bli en förändring i mitt liv när jag visat mig för hela svenska folket. Såklart hoppas man på att det ska komma något spännande ur det.

Till vardags är Viktor Bergström fritidspedagog på Furubergsskolan och handbollstränare för 14-åringar – två yrken han älskar. Att anmäla sig till en dokusåpa kändes som något helt annorlunda, och väldigt lockande.

– Jag har alltid velat vara med i en dokusåpa. Jag tycker det är roligt att synas och höras och träffa andra roliga människor. Jag gick all in, säger han.

Erfarenheten blev ännu bättre än han hoppats.

– Det var helt sjukt roligt. Det var det bästa jag gjort.

I Farmen bor deltagarna tillsammans på en gård och lever som bönder gjorde på slutet av 1800-talet. Samtidigt tävlar de mot varandra och förlorarna tvingas lämna programmet. Den som är kvar till sist blir storbonde och en halv miljon kronor rikare.

Redan innan inspelningen hade Viktor en plan, som han och en kompis tänkt ut hemma i soffan. Han tänkte bli lite av Farmens egen Bachelor och flirta sig fram.

– Man har ju sett Farmen förut. Tjejerna har makt för de har ofta kunskap. Jag är inte så bra på det. Min plan var att charma tjejerna så de skulle vilja ha mig kvar. Jag ville bli ett hot för killarna och bli bra vän med tjejerna.

Nu ser han fram emot att se första avsnittet. Och att andra ska göra det.

– Det ska bli kul att se det. Det jag gjort står jag för. Det blir väldigt bra underhållning. Sen får man förstå att det är ett spel, jag är inte som där i verkligheten. Jag ljuger inte för folk, säger han och berättar att vissa dagar kändes lite tuffare, med extra mycket drama.

Då var det bra att påminna sig om att det inte handlade om det verkliga livet.

– Man fick skaka det av sig.

De andra deltagarna beskriver han som ett ”otroligt blandat gäng”.

– Många var extremt tråkiga karaktärer, några var roligare. En del har jag fortfarande kontakt med dagligen. Framför allt två har kommit nära.

Förutom att ha kul var ett mål med Farmen var att få snurr på karriären framför kameran.

– Jag ville visa vem jag är och öppna så många dörrar som möjligt för andra dokusåpor i framtiden.

Är det någon särskild såpa du är sugen på?

– Vi får se vad som dyker upp. Det är inte sista grejen jag ska göra inom tv i alla fall.

Powered by Labrador CMS