Bilen som blev påkörd voltade flera varv på motorvägen och kolliderade med den här lastbilen.
Bilen som blev påkörd voltade flera varv på motorvägen och kolliderade med den här lastbilen.

Voltade flera varv efter krock med rattfyllo

Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille. Föraren hade 2,41.

Publicerad

VARBERG Mannen, som är bosatt i Varbergs kommun, har själv berättat rätt detaljerat om omständigheterna: Han satt hemma i sin bostad och drack ”sex 50-centiliters starköl och ungefär en liter vitt vin”. Sen blev han hungrig. Han tog då bilen och köpte mat. På hemvägen inträffade olyckan.

Två bröder åkte ihop i en personbil på E6:an på väg mot Halmstad. I höjd med Varberg körde de om en lastbil – sedan small det bakifrån.

Den berusade Varbergsmannen har själv berättat att han inte såg brödernas bil framför. Han har medgett att det kan ha berott på att han körde för fort och att han var onykter. Han har uttryckt att han är ångerfull.

Brödernas bil voltade fyra, fem gånger och kolliderade sedan med lastbilen. De två männen ådrog sig skador i bland annat nacke, men klarade sig undan allvarligare men.

Den rattfulle mannen, som hade 2,41 promille i blodet, döms nu för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada. Han får fängelse i sex månader och ska även betala skadestånd till bröderna som ska få 30 000 kronor var.

Powered by Labrador CMS