Arbetet med asfalteringen av E6:an har dragit ut på tiden.
Arbetet med asfalteringen av E6:an har dragit ut på tiden.

Brist på lastbilar försenar asfalteringen av E6:an – "Ett branschproblem"

På E6:an har asfalteringsarbete pågått under sommaren och skulle varit färdigställt innan semestern. Fortfarande är sträckan mellan Frillesås och Fjärås kvar, där enbart vissa delar har fått en ny beläggning – och det ser ut att dröja flera veckor till innan det är färdigställt.

Publicerad Senast uppdaterad

VARBERG/FRILLESÅS Orsaken är att det råder brist på lastbilar och det är svårt att få tag på rätt fordon som gör att entreprenören Peab inte klarar av att hålla tidsplanen. Maskinerna flyttas för tillfället runt till där de behövs för stunden.

– Tanken var att vi skulle haft klart detta innan sommaren och gjort allt i ett svep. Det här kommer att ta en stund. Vi räknar med att det är helt klart vecka 39, säger Fred Larsson till Kungsbacka-Posten.

Arbetet med vägbanan är betydande, men Trafikverket hoppas att det enbart kommer att påverka trafiken i en liten utsträckning.

–Vi kommer att jobba som vi gjort tidigare och stänga av ett körfält mellan 18 och 05.30. Då leds trafiken över i motsatt riktning och det blir ett körfält i vardera riktning, säger Fred Larsson. Vi försöker lägga arbetet så att vi ska störa så lite som möjligt.

Powered by Labrador CMS