Körberg gjorde 15 poäng i grundserien för laget i fjol.
Körberg gjorde 15 poäng i grundserien för laget i fjol.

Snabb återkomst för Körberg – skrivit kontrakt säsongen ut

I april bestämde han sig för att ta en paus från innebandyn och elitidrotten. Det dröjde dock inte länge innan suget kom tillbaka för Edwin Körberg och klubben meddelar idag att ett kontrakt är skrivet säsongen ut.

Publicerad Senast uppdaterad

INNEBANDY Körberg har tränat med laget sedan uppstarten efter sommaren och 22-åringen är ett välkommet tillskott i tränare Johan Astbrants trupp.

– Edwin har en unik spelstil och en härlig teknik. Han vill gärna komma in på de obekväma ytorna. Får Edwin bara till den sista touchen i sista tredjedelen så är jag helt övertygad om att han kommer producera ännu mer poäng än i fjol, säger Astbrant till Warbergs hemsida.

Resplanerna får vänta ett tag till

Körberg som spelat hela karriären i Warberg och två säsonger i A-laget bestämde sig i våras för att inte skriva ett nytt kontrakt – han ville istället ge sig ut och resa i höst. En återkomst var alltid aktuell, men den kom snarare än förväntat. Resplanerna får vänta lite till.

– Vintern och våren var väldigt tuff och jobbig för mig personligen och vår familj. Jag ville komma bort från allting och började tidigt att tänka på att resa. Under sommaren har jag tänkt igenom vad jag verkligen vill göra och insett att det är innebandy jag mår bra av, säger Körberg.

Bra spelare kan man aldrig få för mycket utav

Tillskottet förändrar egentligen inte så mycket för truppbygget, meddelar tränare Astbrant.

– Bra spelare kan man aldrig få för mycket utav. När Edwin hörde av sig till under sommaren fanns det inga tveksamheter från vårt håll. För det första så är han en underbar människa som alla älskar och bara det gör det lätt för honom att komma in i laget igen. När det kommer till konkurrensen så ser vi bara det som något positivt. Nu blir det verkligen tävling varje träning för att ta en plats i startuppställningen.

Powered by Labrador CMS