Svenska kyrkan i Varberg.
Svenska kyrkan i Varberg.

Församlingsdiakonin stöttar i tuffa tider

Varbergs församlingsdiakoni har via donationer samlat in 200 000 kronor för att stötta de människor i Varberg som drabbas hårt av höga elräkningar. "Det var i höstas när vi fått veta att elpriserna kommer att gå upp väldigt mycket och vi mötte den här oron", säger Kristina Holmqvist till P4 Halland.

Publicerad Senast uppdaterad

Varberg. För att kunna söka stödet från församlingsdiakonin ska personen ha direktverkande el och en årsinkomst på under 250 000 kronor. 40 personer i Varberg som kommer att kunna ta del av stödet. Att diakonin ska behöva kliva in ses dock inte som en långsiktig lösning.

Att samhället ser ut på detta sätt anser Kristina Holmqvist vara "ett orättfärdigt samhälle" och hoppas istället att de statliga pengarna kommer kliva in och kunna hjälpa människor i behov framöver.

– Människor borde inte vara beroende av ideellt arbete för att kunna betala sina räkningar i Sverige 2022, säger Kristina Holmqvist till P4 Halland.

Enligt Kristina Holmqvist är de sökande till största delen pensionerade änkor som varit hemma med barn, innan de gått ut i jobb på deltid, vilket resulterat i en låg pension.

Powered by Labrador CMS